Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vuoden Vientitykki-yritystä haetaan jälleen – Tähtäimessä yritykset, jotka panostavat vientiin ja uusiin aluevaltauksiin

Vuoden Vientitykki -kilpailun järjestää Suomen Nuorkauppakamareiden alue B jo 34. kerran.

Vuoden Vientitykki-kilpailussa etsitään kansainvälisesti menestynyttä yritystä sen kokoon katsomatta. Yrityksen tulee olla alueelta, joka kulkee Hämeenlinnasta ja Riihimäeltä itärajalle sekä Kotkasta Pieksämäelle. Tällä alueella toimii 13 paikallista nuorkauppakamaria, jotka ovat mukana etsimässä oman alueensa potentiaalisia Vientitykki-voittajia.

– Viennillä on suuri merkitys alueemme elinvoiman kannalta. Ilman viennin tuomia tuloja edellytykset kasvuun ja työpaikkojen säilymiseen olisivat pienemmät, kerrotaan nuorkauppakamarin tiedotteessa.

Vientitykki-kilpailua on käyty alueella jo vuodesta 1984 lähtien. Palkinnolla halutaan kiinnittää huomiota viennin tehostamiseen ja merkitykseen.

Kilpailuun voi osallistua mikä tahansa alueella toimiva ja vientiä tekevä yritys. Tuomaristo painottaa valinnassa muun muassa yrityksen aikaisempaa vientitoimintaa, viennin jatkuvuutta ja kannattavuutta, uusia aluevaltauksia sekä viennin tuomaa julkisuusarvoa niin Suomelle, alueelle kuin yrityksellekin.

Voittaja julkistetaan ja palkinto jaetaan Mikkelissä 10. syyskuuta järjestettävässä Vientitykki: Tähtäimessä kasvu -seminaarissa. Kilpailun voittaja palkitaan Vientitykki-palkinnolla sekä Fintran Managing Global Key Accounts -koulutuksella.

Kilpailun yhteistyökumppaneina toimivat Fintra, Kasvun Roihu ja Suomalais-Venäläinen kauppakamari.

Viimeksi voitto tuli Kanta-Hämeeseen vuonna 2014, kun hämeenlinnalainen yritys Finn-Korkki Oy palkittiin kilpailussa. Viime vuonna voiton vei henkilöstöhallinnon ohjelmistoja ja ratkaisuja tarjoava Sympa Oy Lahdesta.

Vientitykki-kilpailun hakemuslomake on auki 1.5.-31.8.2019 välisen ajan ja linkki lomakkeelle löytyy täältä.