Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Hallituksen muodostaja Antti Rinne hermostui toimittajan kysymyksestä: "Mistä te tiedätte, että ryhmien deadline on tänään kello 22?"

Hallituksen muodostaja Antti Rinne (sd.) ärsyyntyi kunnolla toimittajien kysymyksistä keskiviikkona iltapäivällä.

Hän tivasi useaan otteeseen Yleisradion toimittajalta, mistä tämä tietää, että työryhmien on saatava työnsä valmiiksi tänään kello 22:een mennessä, kun toimittaja mainitsi tämän kysymyksessään.

– Mistäs te tiedätte, että on deadline kello 22.

– Tiedän vain.

– Mistä te tiedätte, että on deadline kello 22?

– Eikö sellaista ole? Eikö se pidä paikkaansa?

– Mistä tiedätte, että deadline on kello 22?

– En voi sanoa.

– No niin, hyvä, Rinne sai lopulta sanotuksi.

Rinteeltä kysyttiin myös, miten hän vastaa kritiikkiin siitä, että päätöksiä yritetään tehdä ilman tietoa talousraamista.

– Ei pidä paikkaansa, Rinne tiuskahti.

Julkisuudessa olleita tietoa siitä, että työryhmät ovat esittämässä 8 miljardin euron edestä lisämenoja, Rinne kommentoi sanomalla, ettei ole laskenut niitä yhteen.

Hän oli sitä mieltyä, että ne, jotka kirjoittavat tiedostusvälineissä neuvotteluista kriittisesti, eivät tiedä, mitä neuvotteluissa tapahtuu.

– Minä en ole kuullut mistään eripurasta. Tämä on varmaan joku tulkinta.

Kysymykseen neuvottelujen tarvitsemasta lisä-ajasta hän vastasi viittaamalla EU-vaalitentteihin.

– Tänään pitäisi maikkarin vaalitentissä olla kaksi tuntia, pitäisi jollakin tavalla valmistautuakin siihen. Huomenna on kaksi tuntia Ylessä vaalitenttiä.

– Puheenjohtajat lähtivät juuri valmistautumaan tämän päivän tentteihin. Sitten lauantaina tehdään vaalityötä. Ensi viikkoon varmaan menee (hallitusohjelman valmistuminen).

Rinne sanoi lyhyen haastatteluhetken aluksi, että puheenjohtajien pöydässä on ratkottu tänään puolenkymmentä asiaa, joissa on sekä isompia ja pienempiä.

– Erittäin hyvin on mennyt.

Kysymykseen ovatko talousraami ja verotusmalli jo selvillä, hän vastasi, että “lähes selvillä”.