Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ohikulkijaa Jukolan kaupassa puukottaneelle miehelle vaaditaan tuomiota tapon yrityksestä

Psykiatriselta osastolta valvomattomalle vapaalle päässyt mies valikoi uhrinsa sattumanvaraisesti. Uhrin vammat jäivät vähäisiksi.

Jukolassa sijaitsevassa marketissa ostoksilla ollutta naista viime marraskuussa teräaseella iskeneelle miehelle vaaditaan neljän vuoden vankeusrangaistusta tapon yrityksestä.

Syyttäjän mukaan mies yritti tappaa sattumanvaraisesti uhriksi valikoimansa naisen kaupasta anastamallaan teräaseella. Mies löi täysin yllättäen naista veitsellä kerran lapaluun viereen aiheuttaen tikkejä vaatineen haavan.

Syyttäjän mukaan miehen tarkoituksena oli jonkun hänelle tuntemattoman naisen tappaminen. Teko jäi yritykseksi sattumanvaraisesta syystä, sillä lyönti pysähtyi lapaluun reunaan eikä osunut elintärkeisiin elimiin tai verisuoniin, syyttäjä toteaa.

Syyttäjän mukaan rikos oli kokonaisuutena arvostellen törkeä, koska teko oli täysin yllättävä eikä se sisältänyt minkäänlaista provosointia.

Vaihtoehtoisesti syyttäjä vaatii tuomiota törkeästä pahoinpitelystä.

Syyttäjä myös vaatii, että mies on määrättävä mielentilatutkimukseen, koska hän oli teon tehdessään tahdosta riippumattomassa hoidossa Kanta-Hämeen keskussairaalassa.

Kanta-Hämeen käräjäoikeus antaa tuomion asiassa 19. kesäkuuta.

Hämeen Sanomat haastatteli tapon yrityksen kohteeksi joutunutta naista viime marraskuussa. Naisen mukaan mies ei sanonut mitään ennen tekoaan ja tilanne tuli täysin yllättäen.

– Hän tarttui minua rinnan yläpuolelta ja iski tai painoi kerran ohutteräisellä veitsellä selkääni, nainen kertoi.

Nainen pääsi pakenemaan paikalta.

– Olin tilanteesta niin pelästynyt, että kävelin ulos kaupasta ja ajoin parkkipaikalla autossa odottaneen tyttäreni kanssa suoraan ensiapuun, nainen kertoi.

Asian tultua julkisuuteen, Kanta-Hämeen keskussairaala lähetti tapahtuneesta tiedotteen, jossa kerrottiin taposta syytetyn miehen hakeutuneen hoitoon harhojen vuoksi. – Hän oli kertonut saamansa hoidon ja lääkityksen auttaneen, ja hän oli maanantaina (tapahtumapäivänä) ensimmäistä kertaa lyhyellä, 30 minuutin valvomattomalla vapaalla, sairaalasta tiedotettiin. HäSa

Lisää aiheesta: Naista puukotettiin Jukolan S-Marketissa – tekijä oli ulkoiluvapaalla psykiatriselta osastolta (14.11.2018)