Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Antti Rinne: "Hallitusohjelma on paketissa" – Sisältö julkaistaan maanantaina, sunnuntaina puntaroidaan ministereitä

Hallitusohjelman sisältö on Sdp:n puheenjohtajan Antti Rinteen mukaan saatu neuvoteltua. Sisältö julkaistaan maanantaina, mutta viikonloppuna puolueet aikovat käydä ministerilistoja läpi.

Hallitusohjelma on sisällöltään valmis, tiedotti hallituksen muodostaja Antti Rinne (sd.) perjantaina Säätytalolla.

Rinne saapui lehdistön eteen perjantai-iltapäivällä puoli viiden jälkeen.

– Sisältö on valmista. Nyt tarkastellaan tekstin sanamuotoja, ja vähän talouslukuja varmistellaan, mutta hallitusohjelma on paketissa, Rinne kertoi lehdistölle.

Sunnuntaina neuvottelijoiden on määrä käydä läpi vielä ministerilistoja, koska perjantaina joidenkin puheenjohtajien oli pakko päästä lähtemään. Esimerkiksi vasemmistoliiton puheenjohtaja Li Andersson esimerkiksi poistui Säätytalosta hieman kello 16:n jälkeen.

Lisäksi Rinteen mukaan asioita käydään vielä läpi, jotta “kaikki ovat ymmärtäneet asiat samalla tavalla.”

Lue myös: Hallitusohjelma saatiin pakettiin: Tämä siitä tähän mennessä tiedetään

Lue myös: Nyt alkaa yksi hallitusneuvottelujen kiinnostavimmista vaiheista – ministerisalkkujen jako tehdään viikonloppuna

Julkaisutilaisuus maanantaina Oodissa

Noin kolme viikkoa kestäneiden hallitusneuvottelujen aikana neuvotteluista on tihkunut julkisuuteen erilaista tietoa, viimeksi perjantaina.

Tuolloin muun muassa Helsingin Sanomat kertoi, että hallitusneuvotteluissa on sovittu poliisien määrän lisäämisestä nykyisestä.

Perjantaina Rinne ei kuitenkaan ottanut kantaa yhteenkään ohjelman yksityiskohtaan.

Hallitusohjelman sisällön varsinainen julkaisutilaisuus pidetään Rinteen mukaan maanantaina Helsingin uudessa keskuskirjasto Oodissa. Ohjelman julkaisuaikataulu varmistuu myöhemmin.

Säätytalolta poistuessaan Rinne kertoi olevansa hyvillä mielin neuvottelujen jälkeen.

– Tämä on mennyt suunnilleen siinä aikataulussa, jonka itselleni asetin tavoitteeksi, Rinne kertoi.

Tavoitteena hallitus ensi viikon lopussa

Rinteen tavoitteena on, että uusi hallitus nimitetään ensi viikon loppuun mennessä. Hän ei perjantaina ottanut kantaa siihen, kuinka ministeriä uudessa hallituksessa mahdollisesti on.

Julkisuudessa on puhuttu, että ministereitä saattaa olla 18, mutta Rinne ei ole tätä vahvistanut.

Sitä ennen puolueiden pitää kuitenkin vielä muodollisesti päättää, aikovatko he lähteä hallitukseen. Esimerkiksi vasemmistoliitto on kertonut järjestävänsä hallitukseen liittymisestä jäsenäänestyksen.

Tarkoitus on, että tulevat ministerit ehtisivät tutustua uusiin tehtäviinsä, ennen kuin Suomen kausi Euroopan unionin neuvoston puheenjohtajamaana alkaa heinäkuun alussa.

Rinne aikoo myös käydä seminaarin tulevien hallituspuolueiden edustajien kanssa. Seminaari on määrä pitää ensi viikon alussa, mutta hän ei perjantaina kertonut lehdistölle, missä ja monelta seminaari aiotaan järjestää.