Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Demokraattiehdokkailta täystyrmäys Trumpin siirtolaispolitiikalle – "Lapsia ei saa erottaa vanhemmistaan"

Demokraattien kilpa ehdokkuudesta Yhdysvaltain vuoden 2020 presidentinvaaleihin on jo täydessä vauhdissa. Perjantai-iltana Kalifornian Pasadenassa esittäytyivät Kamala Harris , Julian Castro , Bernie Sanders ja Jay Inslee .

Nelikko löysi siirtolaisuudesta yhtymäkohtia muihin epäkohtiin. Kalifornialaissenaattori Kamala Harris , 54, tuomitsi presidentti Donald Trumpin siirtolaispolitiikan.

– Voitteko kuvitella, että vanhemmat, jotka koettavat tuoda lapsensa turvaan väkivallalta, erotetaan toisistaan rajalla. Siinä ei ole kysymys rajaturvallisuudesta, vaan ihmisoikeuksien rikkomisesta, Harris soimasi.

Yksityisvankilat kiinni

Ehdokkaita kiusasi se, että yksityiset vankilat tekevät rahaa pidätetyillä.

Laittomien siirtolaisten tilannetta Harris pitää kestämättömänä.

– Jos joudut rikoksen kohteeksi ja hälytät poliisin paikalle, saatat itse joutua karkotetuksi. Näin tapahtuu, kunnes ratkaisemme asian, Harris selvitti.

Hän vaatii siirtolaislainsäädännön uudistusta ja kansalaisuutta 11 miljoonalle paperittomalle. Yksity

Kamala Harris palauttaisi DACA-asetuksen, joka antaa tilapäisen työ- ja oleskeluluvan lapsena maahan luvatta tulleille. Heitä on vajaat kaksi miljoonaa.

Rajanylitys pois rikoslistalta

Julian Castro , 44, on entinen asuntoministeri ja texasilaisen San Antonion kaupungin pormestari.

– Isoäitini tuli Meksikosta lapsena pikkusiskonsa kanssa, koska heidän vanhempansa olivat kuolleet. Mummo kasvatti äitini yksinhuoltajana, espanjaa sujuvasti puhuva Castro kertoi.

Castro poistaisi lisäksi luvattoman rajanylityksen rikosten listalta.

Etelärajalle virtaa siirtolaisia sadantuhannen kuukausitahtia. Pidätettyinä on 80 000. Trump aikoo maan turvallisuuden nimissä periä Meksikolta tullimaksuja, ellei se saa ihmisvirtoja kuriin.

– Nämä ihmiset eivät uhkaa turvallisuutta, vaan hakevat parempaa elämää, Castro vastasi.

Trumpin hallinto koettaa tyrehdyttää laillistakin siirtolaisuutta hylkäämällä niiden siirtolaisten hakemukset, jotka käyttävät hyväkseen valtion tukiverkkoa, kuten sairausvakuutusta, valtion asuntoja tai ruokakuponkeja.

Vauvat siepataan äideiltä

Vermontin senaattori Bernie Sanders, 77, otti lavan kuin rocktähti.

– Saatamme ihmiset yhteen suunnitelmalla, joka toimii kaikille, eikä ainoastaan rikkaille, Sanders sanoi.

Hänkin ajaa perusteellista siirtolaislain uudistusta.

– Amerikkalaiset ovat kuolemanväsyneitä siirtolaisten mustamaalaamiseen. He haluavat humaania kohtelua rajalle. Tämä ei ole maa, joka sieppaa vauvat äitiensä sylistä, erottaa lapset vanhemmistaan ja pistää nämä häkkiin, Sanders muistutti.

Sanders haluaa uudistaa rasistisena pitämänsä rikoslainsäädännön ja liittää maansa takaisin Pariisin ilmastosopimukseen.

– Sen sijaan, että valtiot käyttävät triljoonia aseisiin, meidän tulisi yhdistyä yhteistä vihollista, ilmastonmuutosta vastaan, Bernie Sanders vaati.

Minimipalkka 15 dollariin

Sanders takaisi kaikille terveydenhuollon ja koulutuksen valtion korkeakouluissa ja kaksinkertaistaisi minimipalkan 15 dollariin tunnilta.

– Trump ei edusta enemmistöä rasistisine ideoineen. Tarjoan johtajuutta, joka tuo ihmiset yhteen. Ja ei, en ole polttanut tänään mitään, Bernie Sanders vakuutti yleisön remahtaessa nauruun. Viimeisenä esiintyi Washingtonin osavaltion kuvernööri Jay Inslee , 68.

Hän poistaisi laittomia siirtolaisia jahtaavat ICE-agentit paikallisista poliisivoimista. Hän on tehnyt niin omassa osavaltiossaan.