Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Sininen tulevaisuus kokoontuu lauantaina Espooseen – Yhtään jäsenaloitetta ei ole tullut, mutta puolueen tulevaisuudesta keskustellaan

Sinisten vt. puheenjohtajan Tiina Ahvan mukaan kokouksessa kuitenkin keskustellaan puolueen tulevaisuudesta.

Sininen tulevaisuus -puolue kokoontuu lauantaina Espooseen puoluekokoukseen valitsemaan muun muassa uudet henkilöt puolueen johtoon. Sinisten vt. puheenjohtajan ja puolueen nuorisojärjestön puheenjohtajan Tiina Ahvan mukaan puolueen lakkauttaminen ei ole asialistalla.

– Lakkauttamisesta ei ole esitystä. Yleiskeskustelussa aiheena on tosin puolueen tulevaisuus, Ahva lisää.

Puolueen jäseniltä ei ole tullut yhtään toivetta tai ideaa sinisten tulevaisuuteen liittyen.

– Määräaikaan mennessä ei ole tullut yhtään jäsenaloitetta.

Kokoukseen on tulossa noin 150 jäsentä.

Kolme hakee puheenjohtajuutta

Puheenjohtajaksi on hakemassa kolme sinisten jäsentä. Johtoon ovat hakemassa kaksi kautta kansanedustajana toiminut porilainen Ari Jalonen , yhden kauden kansanedustaja rääkkyläläinen Kari Kulmala ja salolainen Timo Kiviaho .

Ensimmäiseksi varapuheenjohtajaksi on hakemassa muun muassa helsinkiläinen Ahva, mutta muuten hakijat eivät ole tuttuja valtakunnan politiikasta. Entisiä sinisten johtohahmoja ei hakijoiden joukossa näy.

– On hienoa, että kenttä pyrkii vastuutehtäviin, Ahva kommentoi. Vuoden 2017 kesäkuussa perustetun puolueen ensimmäinen puheenjohtaja Sampo Terho jätti tehtävänsä käytännössä jo eduskuntavaalien jälkeen vedoten sinisten huonoon vaalitulokseen. Hän ilmoitti jo silloin, ettei aio olla ehdolla puheenjohtajaksi kesäkuun puoluekokouksessa. Terho kuitenkin kuuluu puoluekokouksen puheenjohtajistoon entisen työministerin Jari Lindströmin kanssa. – Tietääkseni paikalle on tulossa myös entinen sosiaali- ja terveysministeri Pirkko Mattila , Ahva kertoo.

Puoluesihteeriksi kaksi hakijaa

Rovaniemeläisen Matti Torvisen jättämää pestiä puoluesihteerinä on hakemassa kaksi ehdokasta: äänekoskelainen Minna Kuusjärvi ja outokumpulainen Jari Turpeinen . Ensimmäisen varapuheenjohtajan pestiä hakevat Ahvan lisäksi Ari Prihti Punkalaitumelta ja Satu Ylönen Pieksämäeltä. Ylönen hakee myös toisen ja kolmannen varapuheenjohtajan paikkaa. Toisen varapuheenjohtajan paikkaa hakee jämsänkoskelainen Pasi Lääninpää . Kolmannen varapuheenjohtajan paikkaa hakevat hämeenlinnalainen Kari Aaltonen , vantaalainen Juha Malmi ja jyväskyläläinen Kari Tanninen .

Tanninen kertoo puolueen nettisivuilla hakevansa ääniä eri kohderyhmistä. Yksi kohderyhmä on: naiselliset naiset, kotiäidit ja perhekeskeiset miehet.

Tiina Ahva, kuinka konservatiivinen puolue siniset on?

– Se käy ilmi lauantaina, kun nähdään ketkä ehdokkaat saavat eniten ääniä.