Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Keikka sekoittaa liikennettä tänään – Katso lista useista poikkeusjärjestelyistä tästä!

Metallican jättikonsertin vuoksi useita teitä suljetaan liikenteeltä.

Metallican konsertti aiheuttaa tänään lukuisia poikkeuksia liikennejärjestelyihin Hämeenlinnassa. – Tärkeintä on että varaa aikaa liikkumiselle, kun kuitenkin on 55 000 ihmistä liikkeellä, kertoo tapahtuman turvallisuuspäällikkö Ville Ketonen Local Crew Oy:stä.

Ketonen neuvoo, että jokainen konserttiin osallistuja noudattaisi tapahtuman internetsivujen ohjeita.

Hän varoittaa, että omat ratkaisut liikkumisen suhteen voivat vaikeuttaa koko tapahtuman kuvioita.

Tapahtuman sivuilla neuvotaan suosimaan julkista liikennettä ja kävelyä.

Tiputuspaikka lyhentää kävelymatkaa

Autokyydillä konserttiin tulijoille on järjestetty Drop Off -tiputuspaikka Vanajantien varteen, jonne voi jättää kyytiläisiä ennen konserttia.

– Sieltä on lyhempi matka alueelle kuin keskustasta, Ketonen kertoo.

Muuten Vanajantie on varattu tilausajoliikenteen varatuille paikoille. Sama paikka ei toimi noudettaessa, sillä Ketosen mukaan noutopistettä ei ole mahdollista järjestää samaan paikkaan.

Siellä parkissa olevat autot päästetään poistumaan mutta muuten sieltä ei pääse noutamaan.

Valtatie 10 sulkeutuu loppuillasta

Ennen konsertin päättymistä kymppitie suljetaan noutoliikenteeltä. Se suljetaan moottoritien rampin kohdalta Turun suunnasta ja Katuman liittymästä liikenneympyrästä.

– Tarkoituksena on vain tehdä liikenne sujuvammaksi. Luvaton pysäköinti on aiemmin aiheuttanut pahoja ruuhkia lähtöliikenteeseen, turvallisuuspäällikkö sanoo.

Vesiliikenne toimii Ketosen mukaan samalla tavalla kuin edellisissäkin suurissa konserteissa. Poliisi asettaa tapahtuma-alueen edustalle pysähtymis- ja poikkeamiskiellon.

– Rantautuminen Kantolan puolelle ja pysäköiminen väylän viereen on kielletty eli käytännössä se on sellainen ohikulkupaikka, Ketonen kertoo.

Ketosen mukaan he ovat oppineet tuntemaan Kantolan asukkaita vuosien varrella ja ovat luoneet yhteisiä pelisääntöjä.

Yhteistyötä Kantolan asukkaiden kanssa

Postin ja jakelupalveluiden kanssa on sovittu järjestelyistä, ja työntekijöiden pääseminen työpaikoilleen pyritään Ketosen mukaan järjestämään.

– Ei käytännössä suljeta mitään sellaista katua, joka estäisi pääsemästä. Jonkin verran tulee kiertoreittejä, hän sanoo.

Järjestäjät ovat sopineet joidenkin Kantolan asukkaiden kanssa poikkeuksellisista parkkipaikoista, jos autot ovat normaalisti pysäköitynä tuhansien festivaalikävijöiden kävelyreitillä. Konsertin järjestävä Live Nation kehottaa saapumaan paikalle ajoissa jo kello 15, kun portit aukeavat. Metallican arvioitu aloitusaika on noin 21.15, mutta aikataulut voivat muuttua vielä konserttipäivänäkin, tapahtuman internetsivuilla muistutetaan. Bokassa aloittaa 18.45 ja Ghost 19.45. HäSa