Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kuljetko illalla ilman heijastinta? Autoilija näkee sinut vasta 70 metrin etäisyydeltä

Illat pimenevät, ja tulee aika kaivella heijastimet esille. Kuten sanotaan, heijastin on halpa henkivakuutus. Autoilija näkee heijastinta käyttävän jalankulkijan noin 300 metrin päästä ja ehtii hyvin ennakoida kohtaamistilanteen sekä tarvittaessa väistää. Ilman heijastinta kulkevan jalankulkijan autoilija näkee noin 70 metrin päästä riippuen jalankulkijan vaatetuksesta. Reagointiaikaa jää varsin vähän.

Turvallisuuskoulutuksia tarjoava Alertum muistuttaa, että yksi heijastin vaikkapa repussa ei riitä. Heijastimen pitäisi näkyä joka suunnasta. Tästä syystä luotettavin ratkaisu onkin heijastinliivi, joka näkyy joka suuntaan kunnolla. Muistathan, että koiraa ulkoiluttaessa myös lemmikillä on tärkeää olla heijastin? Kannattaa varmistaa, että myös esimerkiksi polkupyörän heijastimet ovat paikoillaan.

Alertum muistuttaa, että heijastinkin kuluu. Kaapin perukoilta kaivetut halvat henkivakuutukset kannattaa siis testata. Sopivin tapa on mennä pimeään tilaan ja osoittaa heijastinta taskulampulla muutaman metrin päästä. Jos heijastin heijastaa kunnolla, se on yhä käyttökunnossa.