Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Porvoon epäillyt poliisiampujat ovat lehtitietojen mukaan veljeksiä – asuneet Tukholmassa ja toisella vapaaottelutaustaa

Vuonna 1989 ja 1994 syntyneiden miesten epäillään ampuneen kahta Itä-Uudenmaan poliisilaitoksen poliisia pienteollisuusalueella Porvoossa lauantain ja sunnuntain välisenä yönä kello 0.30 aikaan.

Epäillyistä toinen on sekä Ruotsin että Suomen kansalainen, ja toinen Ruotsin kansalainen.

Helsingin Sanomien ja Iltasanomien mukaan epäillyt ovat veljeksiä, joista toisella olisi vapaaottelutaustaa sekä yhteyksiä rikollisiin piireihin. Iltasanomien mukaan veljekset ovat asuneet Tukholmassa Johanneshovin asuinalueella.

Ruotsalaislehti Expressenin mukaan miehet tulivat Ruotsista Suomeen viimeksi torstaina 22. elokuuta. Lehden mukaan he myös soittivat hätäpuhelun itse ja virittivät näin poliiseille ansan.

Helsingin Sanomien mukaan veljekset olisivat asuneet Porvoossa motellissa jo kuukauden verran ja poliisi olisi avannut epäiltyjen käyttämän huoneen oven moottorisahalla.

Kiinniotot tapahtuivat noin puoli tuntia kestäneen takaa-ajon päätteeksi Ikaalisissa sunnuntaina puoli yhdeksän jälkeen illalla.

Silminnäkijöiden ottamissa videoissa on näkynyt epäiltyjen pakomatkan aikana autosta ulos heittämiä aseita.

Epäillyt pakenivat poliisia ja ampuivat poliisin ajoneuvoja kohti sekä ajoivat niitä päin. Kolme poliisin autoa vaurioitui. Henkilövahingoilta vältyttiin.

Porvoon tapahtumia epäillään toistaiseksi kahdeksi murhan yritykseksi.

Poliisit loukkaantuivat tilanteessa, mutta eivät ole hengenvaarassa.

Keskusrikospoliisin tekemä esitutkinta jatkuu muun muassa epäiltyjen kuulustelemisella, teknisillä tutkimuksilla ja vihjeiden läpikäymisellä.