Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Posti: Poikkeusjärjestelyt toimivat, eikä lakko aiheuttanut pahoja lähetysruuhkia

Paikallisia viivästyksiä voi loppuviikon aikana olla, mutta ohjauskeskuksen mukaan toiminta alkoi palata normaaliin heti viime yönä.

Posti- ja logistiikka-alan unionin (PAU) lakko ei ole Postin mukaan ruuhkauttanut postinjakelua pahasti.

Viivettä tullee vain pieneen määrään paketteja, kirjeitä ja lehtiä. Esimerkiksi pakettilähetysten seurantatiedot saattavat lisäksi näyttää vääriä seurantatietoja, vaikka lähetys olisikin matkalla luvatussa aikataulussa.

Sanomalehtien varhaisjakeluun lakko ei vaikuttanut. – Poikkeustilanteen vuoksi lähetyksiä voi olla normaalia enemmän jakelutoimipaikoissamme, ja se saattaa aiheuttaa paikallisia ja lyhytaikaisia viiveitä jakelussa joidenkin lähetysten osalta, sanoo Postin ohjauskeskuksen johtaja Jarmo Ainasoja.

– Tämän päivän tilanne tarkentuu iltaan mennessä.Teemme kaikkemme, ettei viivettä tulisi eikä siitä aiheutuisi asiakkaillemme harmia.

Henkilöstö palasi illalla töihin

Henkilöstö alkoi palata töihin pian lakon päätyttyä tiistai-iltana. Postin lajittelua tehdään Vantaalla, Seinäjoella, Liedossa, Jyväskylässä, Lahdessa, Lappeenrannassa, Kuopiossa, Tampereella ja Oulussa.

Ainasojan mukaan lakon vuoksi tehdyt poikkeusjärjestelyt toimivat hyvin.

– Pystymme purkamaan poikkeusjärjestelymme tämänhetkisen arvion mukaan loppuviikon aikana.

Posti käytti lakon aikana poikkeusjärjesteyinä muun muassa runsaasti vuokratyövoimaa.

PAU:n luottamusmiehen mukaan vuokratyövoimaa on uhkailtu ja toisaalta töihin tulleille olisi luvattu erityisiä kiitospalkkioita.