Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Hämeenlinnan Kirje: Sahti-Kääriäisen Saksan ravintola lopettaa, boikotti vei asiakkaat

Pekka Kääriäisen mukaan koko jupakan taustalla oli tahallinen mustamaalaus.

Lammilainen sahtiyrittäjä ja Hämeenlinnan kaupunginvaltuutettu Pekka Kääriäinen (kok.) sulkee Bryggeri Helsinki -olutravintolansa Berliinissä.

Oluenjanoisessa Saksassa oluttuvan sulkeminen asiakaspulan vuoksi lienee melko harvinaista, mutta lopettamispäätökseen johti ravintolaan kuukausien ajan kohdistunut boikottikampanja.

Äärioikeistoa vastustavien ja antifasististen järjestöjen julistama boikotti sai alkunsa jo viime talvena. Tuolloin saksalaismedia uutisoi Bryggeri Helsinki -ravintolassa pienosakkaana olevan Kääriäisen toimivan puheenjohtajana SS-joukoissa palvelleiden suomalaisten veteraanien tukiyhdistyksessä. Kääriäinen jätti tehtävän jo viime maaliskuussa.

Boikotin syistä voit lukea tarkemmin tästä: Lammin sahtikeisari Pekka Kääriäinen on kohun keskellä – Saksalaisjärjestö vaatii boikotoimaan entisten SS-miesten apuyhdistyksen aktiivin ravintolaa

Äärimmäisen vakavasti äärioikeistoon suhtautuvassa Saksassa tieto Kääriäisen “natsiyhteyksistä” sai antifasistit ja äärioikeiston vastustajat raivoihinsa ja kampanjoimaan ravintolaa vastaan kaduilla ja sosiaalisessa mediassa.

Kääriäisen mukaan koko boikotin syynä oli väärinkäsitys. Se sai alkunsa, kun hänet leimattiin saksalaismediassa SS-faniksi.

– Koko asia sai alkunsa tahallisesta kiusanteosta. Aikaisemmin Berliinissä ravintolapäällikkönä toiminut henkilö uhkaili jo etukäteen kertoa “natsiyhteyksistäni” saksalaismedialle. Minulla on siitä mustaa valkoisella, Kääriäinen kertoo.

Kääriäinen on kertonut aiemminkin mustamaalaukseksi leimaamastaan riidasta. Voit lukea jutun tästä linkistä.

Kääriäinen on useassa yhteydessä kertonut avoimesti isänsä menneisyydestä vapaaehtoisena sotilaana Waffen-SS:n Wiking-divisioonassa.

Kääriäinen kertoo Hämeen Sanomille olevansa eniten koko jupakassa harmissaan siitä, Bryggeri Helsinki on sotkettu mukaan epämääräisiin natsisyytöksiin.

– Yrityksellähän ei ole mitään tekemistä asian kanssa. Bryggeri Helsinki on Rakuuna Olut oy:n aputoiminimi, ja yrityksellä on noin 920 osakasta.

Berliinin ravintolan lakkauttamisesta kertoi ensimmäisenä Helsingin Sanomat.

Lue myös: SS-miehen poika, lammilainen Pekka Kääriäinen sotarikosselvityksestä: “Eturintamassa ei ehditty paljon muuta kuin omaa nahkaa katsomaan”