Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Hämeen Sanomat: Viestikapula vaihtui toimituksessa, työn ydin pysyy samana – Selkärankana paikallisuus

Veli-Matti Virtanen palasi uutissuunnittelusta kentälle. Toimitusta kipparoivat nyt uudet uutispäälliköt Susanna Kinnari ja Markku Uhari.

Viestikapula vaihtui Hämeen Sanomien toimituksessa. Yli 20 vuotta toimituksen kirittäjänä toiminut Veli-Matti Virtanen vaihtoi toimituksen päällikkyyden kaupunkitoimittajuuteen. Uusina uutispäälliköinä tänä syksynä aloittivat Susanna Kinnari ja Markku Uhari.

Vaikka tekijät vaihtavat toimituksessa paikkaa, kolmikko muistuttaa, että työn ydin pysyy samana: lehti välittää jatkossakin lukijoille tietoa paikallisista aiheista.

– Nostamme esiin puheenaiheita ja mielenkiintoisia ihmisiä, mutta myös taustoitamme ajankohtaisia asioita, esimerkiksi sitä kuuluisaa toriparkkia. Paikallisuus on selkärankamme, Kinnari sanoo.

Kinnari on työskennellyt Hämeen Sanomissa noin 15 vuotta. Uhari aloitti lehden toimittajana vuonna 2014, ja on ehtinyt työskennellä myös Lännen Mediassa, johon Hämeen Sanomat kuuluu.

Lehden tekeminen on tiimityötä

Viimeisen vuosikymmenen aikana media on kokenut melkoisen murroksen. Paperilehden rinnalle on syntynyt verkkolehti, sovellus ja Hämeen Sanomat on mukana myös erilaisissa sosiaalisen median kanavissa.

– Verkko elää ja kehittyy. Niin on myös meidän tehtävä. Lehden tekeminen on tiimityötä, ja samalla porukalla pyrimme tekemään laadukasta sisältöä niin printtiin kuin verkkoon, uutispäällikkö Uhari sanoo.

Kaupunkitoimittajana viime viikolla aloittanut Veli-Matti Virtanen palaa juurilleen. Hän teki Hämeen Sanomissa kuntatoimituksessa sijaisuuksia 1990-luvun alussa.

– On ihanaa päästä takaisin kiinni kenttätyöhön: vainuta ja löytää uutisia. Nyt pääsen myös näkemään ja kokemaan verkon digityöskentelyä. Uutispäällikkönä kaikki aikani meni tulevien päivien lehtiä suunnitellessa.

Virtasen vanhalla työpisteellä lankoja hyppysissään pitää Kinnari.

– Pyrimme täyttämään Markun kanssa ne valtavat saappaat, jotka Veli-Matti jätti. Ei hän kuitenkaan katoa mihinkään, vaan on osa tiimiä, jossa työskentelemme.

Printin kuolemasta on kohistu vuosia. Millaisena näette sanomalehden tulevaisuuden?

– Luotamme hyvään saattohoitoon, Virtanen naurahtaa.

Kinnari mukaan ratkaisu on siinä, että lehti on monipuolinen, ja elää muutoksen mukana. Painettu lehti on yhä monelle tärkeä.

– Kirjoitamme kaikenikäisille, mutta yritämme tavoittaa jatkossa entistä paremmin nuorten huomion.

Siksi perinteisen uutisen määritelmää on terävöitettävä.

– Meille uutinen on tärkeä, kertomisen arvoinen tieto, joka on hyödyllistä tai kiinnostavaa – joskus jopa hauska – tietää, Kinnari kiteyttää.

Uharin mukaan kaikilla lehdillä on vielä opittavaa, miten kuluttajien tarpeisiin vastataan tulevaisuudessa. – Digityöskentelyyn olemme saaneet pienellä porukalla jo paljon aikaan lyhyessä ajassa. Netissä lehteä luetaan eri tavoin kuin printtiä, eli juttu kerrallaan pelkän selailemisen sijasta. HäSa