Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Viipurintien terveysasematoiminnot eivät siirry Assi-sairaalaan – Niiden tulevaisuudesta ei ole vielä päätöksiä

Vain pieni osa Viipurintien terveysaseman toiminnoista siirtyy uuteen sairaalaan.

Viipurintien terveysasematoiminta ei siirry Assi-sairaalaan. Kuten aiemminkin on uutisoitu, sinne siirtyy vain pieni osa Viipurintien yksikön nykyisistä toiminnoista.

Vanajaveden sairaalaa koskevassa jutussa (HäSa 18.9.) oli tästä asiasta hieman harhaanjohtavaa tietoa. – Eivät mitenkään kaikki terveysasemat voi siirtyä Assiin, ei sinne mahdu, sanoo Hämeenlinnan terveysjohtaja Juha Tiainen .

Vanajaveden vuodeosastot siirtyvät

Tämänhetkisten suunnitelmien mukaan Assiin siirtyvät Viipurintieltä vain ruoansulatuskanavan tähystykset, Vanajaveden sairaalan vuodeosastot ja kolme suun terveydenhuollon vastaanottohuonetta.

Lopuista Viipurintien toiminnoista ei ole mitään päätöksiä. Toiminnot jäävät nykyisille sijoilleen tai muuttavat jonnekin muualle keskusta-alueella tai sen tuntumassa.

– Se, tyhjeneekö Viipurintien terveysaseman alue kokonaan kaupungin toiminnoista, on kaupungin päättäjien asia linjata, Tiainen sanoo.

Viipurintiellä on suurin osa Hämeenlinnan terveyspalveluista, joita käyttää Tiaisen arvion mukaan jopa 30 000 kaupunkilaista. Terveysasema on jaettu kolmeen tiimiin. Viipurintien terveysaseman lisäksi kantakaupungissa toimivat Jukolan, Ojoisten ja Idänpään terveysasemat. HäSa