Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Yle: Lopen koirasusikasvattajan rikosepäilyt syyteharkintaan

Yle uutisten mukaan epäiltyjä rikoksia on kaksitoista ja epäiltynä on kahdeksan henkilöä.

Vuoden alussa paljastunut laaja susiin ja koirasusien kasvattamiseen liittyvä rikoskokonaisuus on siirtynyt syyteharkintaan, kertoo Yle uutiset.

Ylen mukaan Helsingin poliisi on siirtänyt kahdentoista epäillyn rikoksen kokonaisuuden Itä-Uudenmaan syyttäjävirastoon syyteharkintaa varten.

Poliisi tutki Lopella, Karkkilassa, orimattilassa ja Vaalimaalla vuosien 2016 ja 2019 välisenä aikana tapahtuneita asioita epäiltyinä törkeänä eläinsuojelurikoksena, eläinsuojelurikoksena, kahdeksana luonnonsuojelurikoksena ja kahtena salakuljetuksena.

Pääepäiltynä tutkinnassa on Lopella asunut koirasusien kasvattaja. Muita epäiltyjä on seitsemän.

Lue myös: Pääepäilty Lopelta – Susia salakuljetettiin Venäjältä Suomeen ja niitä käytettiin koirasusien pentutehtailuun (20.6.2019)

Ylen mukaan esitutkinnassa selvisi, että Lopelle oli salakuljetettu Venäjältä susia, joita siirrettiin myös Karkkilaan ja Orimattilaan.

Tutkinta sai alkunsa, kun poliisi sai tiedon epäiltyjen hallussa olleesta sudesta. Koirasusien kasvatus on Suomessa kielletty.

Lue myös: Koirasusien kasvattaminen kielletään kesäkuusta alkaen – Olemassa olevaa lemmikkiä ei tarvitse tappaa (25.5.2019)

Poliisi teki tammikuussa kotietsintöjä, joissa löytyi useita susiksi epäiltyjä eläimiä huonoissa olosuhteissa ilman vettä ja ruokaa. Etsinnöissä löytyi myös kymmenittäin muita huonosti pidettyjä kotieläimiä. HäSa