Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Li Andersson haluaa jatkaa Vasemmistoliiton johdossa – Hämmästeli spekulaatioita raskaana olemisesta

Turkulainen Li Andersson , 32, hakee jatkokautta Vasemmistoliiton puheenjohtajana. Vasemmistoliiton puoluekokous päättää puheenjohtajasta marraskuun puolivälissä Kuopiossa.

Opetusministerinä nykyisin oleva Andersson ilmoitti jatkohaluistaan tiistaina Helsingissä.

– Ajattelin aloittaa sillä, miksi tarvitaan perhevapaauudistusta. Kun 32-vuotias nainen pitää poliittista tiedotustilaisuutta, hänen oletetaan olevan raskaana. Näin ei ole, Andersson kertoi ja viittasi tiedotustilaisuuteen liittyneeseen uutisointiin.

Myöhemmin Andersson sanoi olevansa käytettävissä.

– Jos puoluekokousväki näin tahtoo. Haluan olla varmistamassa, että hallitus tekee sellaista politiikkaa, joita haluamme, hän sanoi.

Andersson valittiin ensimmäistä kertaa Vasemmistoliiton johtoon kesällä 2016. Hän lähtee näillä näkymin ennakkosuosikkina kisaan, koska vastaehdokkaita ei ainakaan toistaiseksi ole, ja Anderssonin johdolla Vasemmistoliitto ylsi kevään eduskuntavaaleissa vaalivoittoon.

Tiedotustilaisuudessa Andersson korosti vaalivoittoja ja puolueen uudistumista ja viime vuosina tulleita uusia jäseniä.

– Emme voi olla vain yhden ihmisen asialla. Yhteiskunnasta on tehtävä hyvä kaikille. Myös miljonäärit hyötyvät toimivasta julkisesta terveydenhuollosta, Andersson puhui.

Tulevaisuuden haasteiksi Andersson nosti niin ilmastonmuutoksen kuin digitalisaatiosta aiheutuva työn murros.

– Meidän on vahvistettava koulutusjärjestelmää, jotta omaa osaamista voi päivittää, hän sanoi.

Kevään eduskuntavaaleissa Andersson sai Varsinais-Suomen vaalipiirissä jopa yli 24 000 ääntä. Eduskuntaan Andersson valittiin ensimmäistä kertaa vuoden 2015 vaaleissa.

Turun kaupunginvaltuustossa Andersson on vaikuttanut vuodesta 2012 asti.

Koulutukseltaan Andersson on valtiotieteiden kandidaatti. Hän on opiskellut kansainvälistä oikeutta Åbo Akademissa ja olen erikoistunut kansainväliseen ihmisoikeuslainsäädäntöön ja pakolaisoikeuteen.

Harrastuksikseen hän kertoo verkkosivuillaan keikoilla käymisen, matkustamisen ja ihmisiin tutustuminen. Musiikkivalinnoissa korostuvat suomirap ja indierock.