Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Voimakas trooppinen hirmumyrsky lähestyy Taiwania – maa varustautuu pelastustöihin 12 000 sotilaalla

Koulut ja liikkeet suljettu, kansalaisia kehotetaan pysymään sisällä.

Taiwanissa on suljettu liikkeitä ja kouluja maanantaina, koska trooppinen hirmumyrsky lähestyy saarivaltion koillisrannikkoa, kertoi uutistoimisto Reuters. Lentoyhtiöt peruuttivat yli 150 lentoa kovien tuulten ja tulvavaroitusten takia. Useita valtateitä suljettiin eri puolilla maata tulva- ja maanvyöryvaaran takia.

Taiwanin sääviranomaiset ovat luokitelleet Mitag-taifuunin toiseksi voimakkaampaan kategoriaan taifuunien voimakkuutta mittaavalla asteikolla. Sen tuulennopeuden arvioitiin olevan noin 162 kilometriä tunnissa, kun se saavuttaa maanantaina Yilanin maakunnan.

Mitag liikkui mereltä pohjoisen ja luoteen suuunnasta 25 kilometrin tuntivauhtia, ja sääviranomaisetarvioivat sen voimistuvan saavuttaessaan mantereen.

Maan pääkaupunkia Taipeita sekä muita maan pohjoisosan kaupunkeja varoitettiin tuulesta ja sateista. Myös merenkulkijoita varoitettiin poikkeuksellisista sääoloista.

Sotilaat valmiudessa

Taiwan pani 12 000 sotilasta valmiustilaan tulva- ja myrskyuhan takia. – Armeija ja viranomaiset ovat hälytysvalmiudessa. Kehotan taifuunin piiriin jääviä kansalaisia valmistautumaan hirmumyrskyyn ja pysyttelemään sisätiloissa niin paljon kuin mahdollista, maan presidentti Tsai Ing-wen kirjoitti Facebookissa.

Taiwanin jälkeen Mitag-taifuunin odotetaan saavuttavan Kiinan Shanghain tiistaina. Kiinan hallitus on kehottanut maakuntien viranomaisia varautumaan hirmumyrskyyn.

Taifuunin ajoitus on erityisen ikävä Kiinalle, jossa alkaa tiistaina kansallispäivän ympärille rakennettu kansallinen lomaviikko.

Taifuuni kausi Itä-Aasian taifuunikausi kestöö kesäkuusta lokakuuhun.