Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Keskusrikospoliisi odottaa Espanjalta luovutusratkaisua ex-jengipomo Janne "Nacci" Tranbergista

Poliisi on valmistautunut hakemaan lähes kaksi vuotta viranomaisia ulkomailla pakoilleen ammattirikollisen lähiviikkoina Suomeen.

Keskusrikospoliisi on valmistautunut hakemaan entisen jengipomon Janne “Nacci” Tranbergin Suomeen lähiviikkoina. Suomi on tehnyt miehestä luovutuspyynnön Espanjalle. – Meidän yksikkö hänet hakee, sikäli mikäli Espanja luovutuspäätöksen tekee, kertoo Krp:n rikoskomisario Ritva Santtila Lännen Medialle.

– Päätös tulee keskimäärin 2–4 viikossa. En ryhdy arvioimaan luovutuspäätöksen todennäköisyyttä, mutta pääsääntöisesti Espanja on suostunut luovutuksiin.

Keskusrikospoliisi ei tiedä, missä Tranbergia täsmälleen ottaen tällä hetkellä pidetään kiinniotettuna Espanjassa.

Poliisi otti Tranbergin kiinni Espanjan Aurinkorannikolla Malagan maakunnassa Esteponassa viime maanantaina illansuussa. Kiinniotosta kertoi ensimmäisenä Iltalehti.

Iltalehden mukaan Tranbergilta takavarikoitiin kiinnioton yhteydessä 10 000 euroa käteistä rahaa, useita kannettavia tietokoneita, älypuhelimia ja arvokello.

Tranberg on ollut pitkään Suomen poliisin etsityimpien rikollisten listoilla. Hänestä oli annettu myös eurooppalainen pidätysmääräys.

Tranberg ehti pakoilla Suomen viranomaisia ulkomailla lähes kaksi vuotta. Häntä odottaa kotimaassa vuoden ja yhdeksän kuukauden ehdoton vankeustuomio aiemmista rikoksistaan.

Lisäksi Tranbergia epäillään kotimaassaan muun muassa törkeistä veropetoksista ja törkeistä huumausainerikoksista, joista jälkimmäisistä hänet vangittiin poissaolevana viime tiistaina Helsingin käräjäoikeudessa.

Vuonna 1974 syntynyt Tranberg tunnetaan myös nimellä Janne Nacci.

Hän oli 1990-luvulta saakka mukana rikollisjärjestö Cannonball MC:n toiminnassa ja toimi myös pitkään johtavassa asemassa jengissä.

Hänet erotettiin jengistä vuonna 2017 samassa yhteydessä, kun jengi hajosi hetkeksi sisäisten ristiriitojen vuoksi.

Pakomatkansa aikana Tranberg on päivittänyt säännöllisesti sosiaalisen median profiilejaan. Hän on erittäin suosittu sosiaalisessa mediassa, ja esimerkiksi Instagramissa häntä seuraa tällä hetkellä noin 35 000 käyttäjää.

Hän on julkaissut sosiaalisessa mediassa muun muassa kuvia itsestään, ilkkunut poliisin etsintäkuulutuksille ja mainostanut kirjaansa. Rikostoimittaja Pekka Lehtisen toimittama Tranbergin muistelmateos, Wanted – Suomen etsityimmän rikollisen tarina , ilmestyi viime toukokuussa.

Lue myös: Useille Cannonball-jengiläisille tuomio mittavassa veropetosjutussa