Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Sisäministeriön kansliapäällikkö Ilkka Salmi palaa EU:n komissioon – Uusi virka on katastrofivalmiuden ja ehkäisyn johtaja

Vuoden ja neljä kuukautta kansliapäällikkönä ollut Salmi perustelee paluutaan Brysseliin muun muassa sillä, että hänen perheensä asuu kaupungissa vakituisesti ja etäisyys on tuonut haasteita.

Sisäministeriön kansliapäällikkö Ilkka Salmi on nimitetty EU:n komission katastrofivalmiuden ja ehkäisyn johtajaksi Euroopan pelastuspalvelun ja humanitaarisen avun operaatioiden pääosastolle (DG ECHO).

Työn alkamisajankohta ei ole vielä täsmentynyt.

– Työni kansliapäällikkönä on ollut erittäin antoisaa, ja arvostan tavattoman korkealle sisäministeriön ja hallinnonalan toimijoita ja yhteistä työtä Suomen hyväksi, Salmi sanoo.

Salmen perhe asuu Brysselissä vakituisesti ja Salmi kertoo sisäministeriön tiedotteessa, että etäisyys on tuonut omat haasteensa. – Nyt kun uusi komissio on aloittamassa työnsä, vapautui pesti, johon halusin tarttua, sanoo Ilkka Salmi.

Salmi on työskennellyt sisäministeriön kansliapäällikkönä viime vuoden heinäkuusta alkaen. Sitä ennen hän työskenteli komission turvallisuusosaston johtajana vuosina 2016–2018 ja Euroopan tiedusteluanalyysikeskuksen johtajana vuosina 2011–2015.