Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Hämeenlinnan kirje: Miniteatteri kesänäytelmä voi joutua evakkoon – Graniittilinna korjataan turvalliseksi

Jos Aulangon graniittilinnan korjaaminen vihdoin ensi keväänä alkaa, saattaa Miniteatteri joutua järjestämään perinteistäkin perinteisemmän kesäesityksensä jossain toisessa paikassa.

Korjausurakan arvioidaan alkavan huhtikuun puolessavälissä ja urakka on luovutettava tilaajalle viimeistään syyskuun puolivälissä.

Aulangon puistometsässä Miniteatteri on esittänyt lastennäytelmän keskeytyksettä jokaisena kesänä vuodesta 1961 lähtien.

   Lue myös: Miniteatteri tuo Rosvolat graniittilinnaan – remontti alkaa vasta esityskauden jälkeen (28.6.2019)

Väistötiloihin – eli väistöulkoilmatiloihin – siirtyminen ei kuitenkaan ole vielä varmaa. Linnan korjauksen piti alkaa jo toissa kesänä ja maksimissaan 110 000 euron arvoiseksi ennakoitu urakka on nyt vasta kilpailutuksessa.

Miniteatteri-yhdistys ja Metsähallitus palaveeraavat vielä tänä syksynä. Metsähallitus on luvannut tehdä tarvittaessa kaikkensa, jotta teatterille järjestyy jollain lailla esiintymispaikka Aulangolta.

Teatterin treenit alkavat tammikuussa ja viimeistään helmikuussa se tarvitsee tiedon lasten esiintymispaikasta. Varmaa on, että esitys on tulossa ensi kesäksikin.

Näyttävät uudet kiviportaat saatiin jo

Graniittilinnaan Aulangontieltä vievät portaat on jo saatu uusittua. Hienot niistä tulikin.

Se mikä historiallisuudessa ja epookissa ehkä menetettiin vanhojen rappusten myötä, voitettiin käytettävyydessä ja näyttävyydessä: uudet luonnonkiviportaat ovat sileät ja vakaat.

Kaupunki teki portaat yhteistyössä Metsähallituksen kanssa.

Lokakuussa portaisiin asennettiin myös upouudet kaiteet ja kulkijoita varoiteltiin keskeneräisten kaiteiden terävistä reunoista.

Varsinaisessa linnan remontissa korjataan tunnelin katto ja holvi sekä tehdään vesieristyksiä ja ohjataan sadevettä niin tunnelissa kuin torneissakin.

Tavoitteena on taata linnan säilyminen ja kävijöiden turvallisuus. Siihen nähden yhden kesän korjausriesa on pieni.HÄSA

Lue myös: Aulangon graniittilinnan ja näkötornin korjaukset jäävät ensi vuodelle (21.8.2019)

Lue myös: Onnen temppelin ja graniittilinnan perustukset ovat luultua huonommassa kunnossa (23,.1.2019)