Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Postilakon tukitoimet laajenevat: ensi viikolla postin käsittely loppuu asiamiesposteissa

Maanantaiaamuna lakko laajeni muun muassa postikuljetuksiin yhteysaluksilla ja linja-autoissa. Tiistaina ovat vuorossa rautatiet ja ensi viikolla asiamiespostit.

Postin työehtokiistaan ei syntynyt sunnuntaina sen enempää ratkaisua kuin sovintoesitystäkään.

Posti- ja logistiikka-alan unioni PAU sekä Palvelualojen työnantajat Palta keskustelivat tilanteesta vatakunnansovittelijan johdolla yötä myöden.

Näin ollen postilakko jatkuu, kuten myös sitä tukeva Ilmailualan unioni IAU:n tukilakko. Tukitoimet ovat myös laajenemassa alkavalla viikolla.

Linja-autojen ja yhteysalusten postikuljetukset tukilakkon

Auto- ja Kuljetusalan Työntekijäliitto AKT aloitti viikon mittaiseksi ilmoitetun tukilakkonsa vuorokauden vaihtuessa maanantaiksi. Lakko koskee postikuljetuksia sekä Postin lähetysten käsittelyä muun muassa kuorma-autoalalla, linja-autoterminaaleissa ja satamissa.

Aamulla tukilakkonsa aloitti Merimies-Unioni, joka lopetti aamukuudelta postin kuljetukset yhteysaluksilla, lautoilla ja losseilla sekä ulkomaanliikenteen aluksilla. Tukitoimet jatkuvat toistaiseksi.

Tiistaina tukitoimet laajenevat rautateille

Tiistaina tukilakot laajenevat rautateiden tavaraliikenteeseen, joka saattaa pysähtyä lähes kokonaan useiden toisiaan seuraavien tukilakkojen vuoksi kolmeksi päiväksi.

Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL aloittaa tiistaiaamuna tukitoimet tavaraliikenteen ratapihoilla, joissa aamukuudelta alkava lakko päättyy jo illalla kello 22.

Samoihin aikoihin lakkonsa aloitta Rautatiealan unioni RAU, joka pysäyttää tavaraliikenteen turvaamisen ja ohjauksen tiistai-iltana vuorokaudeksi.

Keskiviikkoaamuna lakkoa jatkaa uudelleen JHL. Lakko lopettaa rautatien tavaraliikennekaluston huollon päiväksi.

Lisäksi keskiviikkona astuu voimaan AKT:n ylityö- ja vuoronvaihtokielto.

Lisätoimia harkitaan ja neuvottelut jatkuvat

Palvelualojen ammattiliitto PAM ilmoitti maanantaina omista tukitoimistaan.

Liiton työtekijät lopettavat Postin jakeluverkossa kulkevien pakettien ja kirjeiden käsittelyn niin sanotuissa asiamiesposteissa ensi maanantaista alkaen, ellei sopimusta tätä ennen ole syntynyt.

Myös PAU:n lakko on laajenemassa ensi maanantaina, jolloin mukaan tulevat Postin myymälät.

Ilmoituksia uusista tukilakoista saattaa tulla vielä tällä viikolla. Niitä harkitsevat ainakin Suomen Elintarviketyöläiset SEL ry ja Sähköliitto.

PAU ja Palta jatkavat neuvotteluja tänään iltapäivällä.