Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Postilakon purkuyritykset jatkuvat iltapäivällä – tukilakot jatkuvat, vaikka työnantaja syyttää niiden perusteita vanhentuneiksi

Elleivät PAU ja Palta pääse sopimukseen, laajenevat tukilakot vielä tällä viikolla. Kokonaan uusi ja selvästi laajempi tukilakkojen aalto alkaisi ensi maanantaina.

Postilakkoon yritetään löytää ratkaisua jälleen tänään valtakunnansovittelijan avulla. Posti- ja logistiikka-alan unioni (PAU) sekä Palvelualojen työnantajat Palta jatkavat neuvotteluja kello 13. Lakko tukilakkoineen jatkuu aiemmin ilmoitetulla tavalla, sillä PAU hylkäsi valtakunnansovittelija Vuokko Piekkalan maanantaina jättämän sovintoesityksen .

PAU:n mukaan esityksestä puuttui kokonaan monia työntekijöille oleellisia asioita. Palta oli sen sijaan valmis hyväksymään sovintoesityksen.

Tukilakkoja teillä, rautateillä ja vesillä

Tänään tukilakkoon palasi Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL. Sen jäsenistö lopetti tavarajunien kunnossapidon aamuseitsemältä, ja lakko jatkuu koko päivän.

Rautatiealan unioni RAU pysäytti puolestaan tavaraliikenteen turvaamisen ja ohjauksen eilisiltana vuorokaudeksi.

Tukilakossa ovat myös Ilmailualan unioni, Merimies-Unioni sekä Auto- ja kuljetusalan Työtekijäliitto AKT. Tukitoimet koskevat pääasiassa postin käsittelyä ja kuljetuksia esimerkiksi kuorma- ja linja-autoilussa sekä yhteysalusliikenteessä.

Maanantaina selvästi isompi vaihe

Elleivät PAU ja Palta pääse sopimukseen, laajenevat tukilakot vielä tällä viikolla. Kokonaan uusi ja selvästi laajempi tukilakkojen aalto alkaa ensi maanantaina, jolloin vaikutuksia tulisi muun muassa pääkaupunkiseudun joukkoliikenteeseen.

Suurimpana uhkana on pidetty ulkomaan laivaliikenteen pysähtymistä.

Palta pitää tukilakkojen perusteita vanhentuneina. – Liitot tekevät tukilakkopäätöksiä tällä hetkellä vanhentuneiden tietojen pohjalta, sillä tukilakkoilmoitusten pohjana olevat asiat on ohitettu neuvotteluissa jo aikoja sitten, väittää työnantajaliiton toimitusjohtaja Tuomas Aarto .