Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Postijumi pahenee: neuvotteluaikaa ei ole sovittu, autolauttojen rekkakyydit pysähtyivät, iltapäivällä mielenosoitus

Valtakunnansovittelija ei jättänyt uutta sovintoesitystä. Merimies-unioni laajensi tukitoimiaan laivaliikenteessä.

Postilakkoon johtanut kiista näyttää olevan yhä tiukemmin jumissa.

Posti- ja logistiikka-alan unioni PAU sekä Palvelualojen työnantajat Palta eivät päässeet keskiviikkoiltaan jatkuneissa neuvotteluissa sopuun. Erimielisyys on niin syvää, ettei valtakunnansovittelija Vuokko Piekkala jättänyt myöskään uutta sovintoesitystä.

Edes seuraavaa neuvotteluaikaa ei ole sovittu.

– Sovittelun jatko jäi valtakunnansovittelijan uuden ilmoituksen varaan, toteaa PAU verkkosivuillaan.

Vaikka joissakin asioissa on päästy eteenpäin, on kiistan ytimessä oleva pakettilajittelijoiden työehtosopimuksen vaihto ennallaan.

Rekkoja ei oteta autolautoille

Koska sopimusta ei ole syntynyt, jatkuu varsinainen PAU:n postilakko ja sitä tukevat muiden liittojen tukitoimet aiemmin ilmoitetulla tavalla.

Torstaiaamuna rintama laajentui merillä.

Merimies-unioni laajensi lakkoaan ulkomaan laivaliikenteeseen. Matkustajalauttojen autokansille ei oteta rekkoja eikä säiliöautoja, ja sama koskee niin sanottuja ropax-aluksia.

Viking Linen mukaan Helsingin ja Tallinnan valillä liikennöivä Viking XPRS ottaa kuitenkin rahtikuljetuksia vastaan normaalisti.

Henkilö- ja linja-autojen laivakuljetuksia lakko ei koske.

Tukilakossa on myös useita muita liittoja. Eilen alkoi muun muasa Auto- ja kuljetusalan Työntekijäliitto AKT:n ylityö- ja vuoronvaihtokielto. Se koskee muun muassa ahtausalaa.

Mielelosoitus Eduskuntatalolla iltapäivällä

PAU ja Postin työntekijät kokoontuvat iltapäivällä osoittamaan mieltään Eduskuntatalon edustalle.

Kello 13 alkavassa mielenosoituksessa vaaditaan työntekijäliiton mukaan Postin hallituksen erottamista sekä valtion voimakkaampaa puuttumista yhtiön toimintaan.

– Valtion omistajaohjauksella tulee huolehtia siitä, että Posti Group ei harjoita työehtoshoppailua, jolla poljetaan palkkoja ja pidennetään työaikoja, PAU:n mielenosoitusta järjestävät aktiivit toteavat Facebookissa.