Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Postikiistan selvittely jatkuu selvitysryhmän johdolla aamupäivällä

Postikiistaa ratkova selvitysryhmä jatkaa tänään aamupäivästä työtään muun muassa osapuolten kuulemisella.

Selvitysryhmässä mukana oleva eläköitynyt EK:n työmarkkinajohtaja Lasse Laatunen kertoi eilen illalla STT:lle, että vasta kuulemisten jälkeen aletaan pohtia ulospääsyteitä.

Aiemmin Laatunen sanoi, että valmista pitäisi saada kolmessa päivässä. Selvitysryhmä aloitti työnsä eilen.

Selvitysryhmän jäsenet ratkovat 700:aa pakettilajittelijaa koskevaa kiistaa, joka on ajanut postialan työehtosopimusneuvottelut umpikujaan. Posti siirsi syksyllä noin 700 pakettilajittelijaa tytäryhtiöönsä Posti Palvelut Oy:hyn ja Teollisuusliiton työehtosopimuksen piiriin, mitä ammattiliitto PAU ei hyväksy.

Selvitysryhmään kuuluvat Laatusen lisäksi työmarkkina-asiantuntija Jukka Ahtela, SAK:n ex-puheenjohtaja ja entinen työministeri Lauri Ihalainen sekä Palvelualojen ammattiliiton PAMin entinen puheenjohtaja Ann Selin.

Jos työriitaan ei saada viikonlopun aikana ratkaistua, alkavat maanantaina tukilakot, jotka vaikuttavat monin tavoin ihmisten liikkumiseen ja arkeen. Useat liitot ovat ilmoittaneet tukitoimista postilaisten työtaistelulle.