Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ilmaisia influenssarokotteita annetaan riskiryhmille Hämeenlinnassa tällä viikolla

Hämeenlinnan terveysasemilla ja neuvoloissa annetaan ilmaisia influenssarokotteita tällä viikolla eli marraskuun viimeisellä viikolla.

Terveysasemilla rokotuksia annetaan kahtena tai kolmena arkipäivänä kuluvan viikon aikana. Viipurintien keskusneuvolassa rokotuksia annetaan maanantaista lauantaihin. Tarkemmat ajat, jolloin rokotuksia annetaan, löydät tästä linkistä Hämeenlinnan kaupungin verkkosivuilla.

Ilmaisen rokotteen saavat maksutta ne, joiden terveydelle influenssa aiheuttaa oleellisen uhan tai joiden terveydelle influenssarokotuksesta on merkittävää hyötyä.

Jos henkilö ei ole oikeutettu ilmaiseen rokotukseen, hän voi ostaa rokotteen apteekista reseptillä.

Maksuttoman influenssarokotuksen saavat 65 vuotta täyttäneet, sairautensa vuoksi riskiryhmiin kuuluvat, vakavalle influenssalle alttiiden henkilöiden lähipiiri, varusmiespalvelukseen astuvat miehet ja vapaaehtoiseen asepalvelukseen astuvat naiset, sosiaali- ja terveydenhuollon ja lääkehuollon henkilöstö, raskaana olevat ja lapset 6 kuukauden ikäisistä 6-vuotiaisiin.