Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Finnair on joutunut perumaan 24 lentoa sunnuntailta ja maanantailta tukilakon uhkan vuoksi – Jos postikiistaan ei löydy ratkaisua, peruutuksia tulee lisää

IAUn tukilakko vaikuttaisi Helsinki-Vantaan lentoaseman palveluihin. Jos lakonuhka ei väisty, Finnair joutuu perumaan lisää lentoja maanantailta.

Jos postialan työehtokiistaan ei synny sopua ei sunnuntaina, maanantaina alkava Ilmailualan unionin IAUn tukilakko vaikuttaisi Helsinki-Vantaan lentoaseman asiakaspalveluun ja maa- ja catering-palveluihin.

Finnair on ilmoittanut, että se varautuu mahdolliseen tukilakkoon ja joutuu perumaan 8 lentoa sunnuntaina ja 16 paluulentoa maanantaina. Jos lakonuhka ei väisty, Finnair joutuu perumaan lisää lentoja myös maanantailta.

Finnair kertoo asiasta verkkosivuillaan.

Jos lentoon tulee muutoksia, Finnair on matkustajiin henkilökohtaisesti yhteydessä tekstiviestillä ja/tai sähköpostilla. Lista perutuista lennoista löytyy tästä linkistä. https://www.finnair.com/fi-fi/tietoa-lennoista/matkustustiedotteet

Jos lento peruuntuu, Finnair voi yrittää etsiä vaihtoehtoisen lennon määränpäähän mahdollisimman pian, mutta se voi viedä aikaa. Matkan ajankohtaa voi myös siirtää. Jos se ei sovi, käyttämättömästä lentolipusta voi hakea hyvitystä.

Postin työehtokiistan osapuolet antavat vastauksensa sovintoesityksiin PAUn uudesta työehtosopimuksesta sekä neuvotteluja jarruttaneesta 700 pakettilajittelijan asemasta noin puoli kuudelta iltapäivällä sunnuntaina. Sitten selviää, laajenevatko tukilakot maanantaina.