Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Finnair perunut valtaosan maanantain lennoista, tukilakko vaikuttaa myös tiistain lentoihin

Ilmailualan Unionin tukilakko alkoi, ja se näkyy Helsinki-Vantaan lentoasemalla. Postin kiistan tukilakot näkyvät myös pääkaupunkiseudun bussiliikenteessä ja satamissa.

Ilmailualan Unionin (IAU) tukilakko alkoi maanantaina, sillä Postin työehtokiistaan ei saatu sopua. Finnair on joutunut valtaosan, noin 250 maanantain lennoistaan Helsinki-Vantaan lentoasemalla. Myös muut lentoyhtiöt, kuten Lufthansa ovat joutuneen perumaan lentojaan.

Lista perutuista lennoista löytyy tästä linkistä https://www.finnair.com/fi-fi/tietoa-lennoista/matkustustiedotteet.

Työnseisaus päättyy tiistaina, mutta Finavian mukaan tukilakot vaikuttavat myös tiistain lentoihin.

Aiemmin Finnair on perunut pelkän lakonuhkan takia sunnuntailta kymmeniä lentoja.

Lähtevien lentojen ateriatarjoilussa voi olla puutteita.

Finnairin tiedotteen mukaan tukilakko koskee monia lentotoiminnan kannalta kriittisiä toimintoja, kuten maapalveluita (koneiden kuormaus, purku, tankkaus ja matkatavaroiden käsittely), Finnairin asiakaspalvelua lentoasemalla ja Finnairin tekniikkaa.

IAU:n työnseisauksen on tarkoitus tukea Postin työriitaa. Työnseisaus alkaa maanantaiaamuna kello 6 ja päättyy, kun työntekijät palaavat tiistaina alkaviin työvuoroihinsa.

Finnairin liikenneohjelmassa on tänään maanantaina yhteensä 377 lentoa, joista Finnair pyrkii operoimaan noin 120 lentoa. Tukilakon arvellaan vaikuttavan noin 20 000 matkustajan lentoihin ja matkasuunnitelmiin.

Finnair on matkustajiin henkilökohtaisesti yhteydessä tekstiviestillä ja/tai sähköpostilla, mikäli lentoihin tulee muutoksia. Lista perutuista lennoista löytyy tästä linkistä. https://www.finnair.com/fi-fi/tietoa-lennoista/matkustustiedotteet

Jos lento peruuntuu, Finnair voi yrittää etsiä vaihtoehtoisen lennon määränpäähän mahdollisimman pian, mutta se voi viedä aikaa. Matkan ajankohtaa voi myös siirtää. Jos se ei sovi, käyttämättömästä lentolipusta voi hakea hyvitystä.

Tukilakot seisauttavat tänään myös valtaosan pääkaupunkiseudun bussiliikenteestä. Satamiin jäävät myös Suomen lippujen alla liikennöivät laivat.

Posti- ja logistiikka-alan unioni PAU on kertonut lakkojen laajentuvan koskemaan Postin toimihenkilö- ja myymälätehtäviä koko maassa.