Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Oletko huolissasi omasta tai läheisen päihteidenkäytöstä tai pelaamisesta? Päihdekysely on avoinna vuoden loppuun asti

Päihdeasennekysely käynnistyi. Viime vuonna läheisen tilanne huolestutti myös nuoria.

Hämeenlinnassa, Hattulassa ja Janakkalassa kerätään jälleen asukkaiden vastauksia Päihdeasennekyselyyn, joka antaa tietoa kuntalaisten päihteisiin liittyvistä ajatuksista ja asenteista. Kysely toteutetaan vuosittain.

Viime vuonna kyselyyn vastasi lähes 950 asukasta, joista huomattava osa (68%) oli joskus ollut huolissaan läheisensä päihteiden käytöstä. Alle 18-vuotiaistakin lähes puolet oli ollut huolissaan läheisestään, ja heistä enemmistö ei tiennyt, mistä apua voisi edes hakea.

Myös rahapelaaminen huolestutti: läheisen rahapelaamisesta oli huolissaan 12 prosenttia vastanneista. Reilusti yli puolet (61%) vastaajista ei tiennyt mistä hakea apua, jos rahapeliasiat askarruttavat.

Kannabiksen käytön vaarallisuuden mielenterveydelle tiedosti lähes 70 prosenttia vastaajista, viidennes oli epävarma vastauksestaan.

Myönteisesti kannabikseen suhtautui keskimäärin joka kymmenes vastaaja. Kannabista kertoi kokeilleensa 14 prosentai vastanneista.

Päihdeasennekysely on osa seudullista Pakka-toimintaa päihdehaittojen ehkäisemiseksi. Hämeenlinnassa, Hattulassa ja Janakkalassa ehkäisevää työtä koordinoi A-klinikka Oy:n Ehkäisevä päihdetyö Hämeenlinna. HäSa

Päihdeasennekyselyyn voi vastata osoitteessa www.a-klinikka.fi/epthml, ja kysely on avoinna vuoden loppuun asti.