Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kommentti: Ministerinsalkku on nyt tyrkyllä Hämeenlinnaan

Kun puolue on sekaisin kuin seinäkello ja ministeristö kauttaaltaan keltanokkaosastoa, olisi SDP:ltä nyt silkkaa hölmöyttä olla hyödyntämättä Hämeenlinnasta löytyvää vankkaa ministerikokemusta. Jollei Tarja Filatov jostain syystä kelpaa, hallitukseen kannattaisi nostaa Johannes Koskinen , jonka tasapainottavan rauhallista asialinjaa kunnioitetaan yli puoluerajojen. Kun Sanna Marin siirtyy pääministeriksi, vapaina ovat sekä liikenne- ja viestintäministerin salkku että Sirpa Paaterolta jäänyt kunta- ja omistajaohjausministerin salkku. Painavia ja taatusti kantahämäläisiä kiinnostavia salkkuja kumpikin.

Hallituskaaos saattaa toki johtaa laajempaankiin salkkurotaatioon, jolloin Filatovin voisi istuttaa myös vanhalle paikalleen työministeriksi.

Vaiheikkaan alkuviikon koomisin hetki koettiin maanantai-iltana, kun jo käytännössä poispotkittu pääministeri marssi kameroiden eteen lausumaan, että “on erittäin helppoa olla tällä hetkellä SDP:n puheenjohtaja ja pääministeri”. Tiistaina monia hymyilytti varsinkin demariryhmyri Antti Lindtmanin kova kiire pääministeriehdokkaaksi. Siis saman Lindtmanin, joka kieltäytyi juuri alkukesästä tavallisen riviministerin salkusta sillä perusteella, että halusi omistautua ja antaa aikaa perheelleen ja pienelle tyttärelleen.

Lue myös: Kanta-Hämeen oppositioedustajat: Koko hallituspohjan on nyt vaihduttava – “Pelkkä kuskin vaihto ei auta”