Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Seta selvittää sateenkaarinuorten koulukokemuksia – Kyselyyn voi vastata joulukuun ajan

Vastata voivat kaikki sateenkaarinuoriksi itsensä määrittelevät nuoret.

Seta kerää joulukuun ajan tietoa sateenkaarinuorilta koulujen ilmapiiristä. Kouluilmapiirikyselyssä tutkitaan sateenkaarinuorten kokemuksia koulussa ja erityisesti liittyen siihen, kuinka turvalliseksi kouluympäristö koetaan.

Lisäksi kyselyssä selvitetään, miten sateenkaariteemat näkyvät koulujen arjessa ja opetuksessa ja miten syrjintään ja häirintään puututaan.

Vastata voivat kaikki sateenkaarinuoriksi itsensä määrittelevät nuoret, jotka ovat olleet ala- tai yläkoulussa, lukiossa tai ammattioppilaitoksessa kouluvuonna 2018–2019.

Kysely antaa Setalle tietoa, jonka avulla voidaan vaikuttaa tehokkaammin sateenkaarinuorten hyvinvointiin ja koulujen turvallisuuteen.

Setan koulukyselyyn vastataan nimettömänä joulukuun aikana eikä yhteystietoja kysytä eivätkä koulut näe yksilöllisiä vastauksia. Seta on valtakunnallinen ihmisoikeusjärjestö, jonka tavoitteena on, että kaikki voisivat elää yhdenvertaisina riippumatta seksuaalisesta suuntautumisesta, sukupuoli-identiteetistä tai sukupuolen ilmaisusta. HäSa Vastaa verkossa https://seta.fi/koulukysely/