Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lintilä tarkastaa Kulmunin työhuoneen: Menen katsomaan, missä kunnossa paikat ovat Katrin jäljiltä

Keskustassa odotettu kieputus. Rinteen ja Paateron pestit saavat vahvan tuen.

Keskustan ministerikierrätys oli odotetusti paljon maltillisempi kuin sdp:n. Jo ennakkoon uumoiltiin, että puheenjohtaja Katri Kulmuni ottaa hallituksen toiseksi raskaimmin, eli valtiovarainministerin salkun. Sen nykyinen haltija Mika Lintilä siirtyy Kulmunin nykyiseen pestiin, eli elinkeinoministeriksi.

– Menen nyt katsomaan, missä kunnossa paikat ovat Katrin jäljiltä. Ei varmaan mitään isoja muutoksia tule, hän totesi valinnan jälkeen.

Jos Lintilä oli pettynyt siitä, että salkku vaihtui hiukan kevyempään, ei se ainakaan näkynyt ulospäin.

– Viihdyn molemmissa. Loistavat pestejä kumpikin.

Hän jatkoi, että keskusta on kansanliike, ja siellä mennään sinne, mitä puheenjohtaja tarjoaa, ja mitä puolue-elimet päättävät.

Lue myös: Näkökulma: Kulmunille vihdoin hallituksen kakkosnyrkki – Nyt on uuden sukupolven punamullalla näytön paikka

Lintilältä udeltiin sitä, millaiset välit hänellä on uudeksi työministeriksi nousevaan Tuula Haataiseen (sd.).

– Välit Tuulaan ovat hyvät. Lännen Media kirjoitti jo perjantaina mallista, jossa eronnut pääministeri Antti Rinne istutettaisiin eduskunnan varapuhemieheksi ja nykyinen eduskunnan ensimmäinen varapuhemies Haatainen siirtyisi ministeriksi. Näin myös käy.

Kulmuniilta kysyttiin, miten keskusta suhtautuu demarien kieputukseen, eli siihen, että Rinne valitaan eduskunnan varapuhemieheksi. Hän totesi, että keskusta tukee tätä siirtoa. Hän sanoi lyhyessä tiedotustilaisuudessa myös sen, että keskustalla ei ole huomauttamista siihen, että Sirpa Paatero j atkaa kuntaministerinä.

Demarit järjestivät sunnuntaina jymy-yllätyksen, kun kävi ilmi, että reilu pari viikkoa sitten eronnut Paatero voikin jatkaa kuntaministerinä. Paaterolle kuului myös valtion omistajaohjaus. Tämän salkun haltijana hän joutui eromaan postijupakan takia.

Kulmuni tähdensi, että puolueet päättävät valinnoista itse.

Puheenjohtaja sanoi odottavansa innolla sitä, että uuden sukupolven punamulta pääsee panemaan asioita kuntoon.

Ministerivalinnat olivat kokouksessa yksimielisiä. Muut keskustan ministerit jatkavat nykyisissä tehtävissään. Puolustusministerinä jatkaa Antti Kaikkonen , maa- ja metsätalousministerinä Jari Leppä , tiede- ja kulttuuriministerinä Hanna Kosonen. Hän tuuraa Annika Saarikkoa tämän äitiysloman ajan.