Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vasemmistoliitto jatkaa samoilla ministereillä – "Perussuomalaisilla ei ole mitään muuta sanottavaa, mistään"

Li Andersson ja Anna-Kaisa Pekonen pitävät aiemmat salkkunsa.

Vasemmistoliitto jatkaa odotetusti hallituksessa aiemmilla ministereillään. Sosiaali- ja terveysministerinä jatkaa Aino-Kaisa Pekonen ja opetusministerinä puolueen puheenjohtaja Li Andersson . Pekosen salkun ottaa kauden puolivälissä Hanna Sarkkinen aiemman suunnitelman mukaisesti.

Puoluevaltuusto päätti asiasta maanantaina.

– Nyt uuden hallituksen yksi tärkeimmistä tehtävistä on palauttaa ihmisten luottamus politiikkaan, Pekonen sanoo puolueen tiedotteessa. Eduskuntaryhmän puheenjohtaja Paavo Arhinmäen mukaan vasemmisto on välttänyt osallistumasta viime aikojen “poliittiseen peliin” hallituksen ympärillä.

– Sosiaalisesti ja ympäristöllisesti oikeudenmukaisen yhteiskunnan rakentaminen vaatii nyt hallituksen kaiken energian ja huomion, Arhinmäki toteaa.

Piikki opposition suuntaan

Andersson puolestaan painottaa, että uuden hallituksen on pääministeri Sanna Marinin (sd.) johdolla lunastettava lupauksensa muun muassa varhaiskasvatuksen ryhmäkokojen pienentämisestä, lyhyemmistä terveyskeskusjonoista, eläkkeistä sekä teiden peruskorjauksesta.

– Tuleva hallitus sai painavan mandaatin rakentaa kestävä, tasa-arvoinen ja oikeudenmukainen tulevaisuus. Sille ajatukselle tämä hallitusohjelma on rakennettu.

Puheenjohtaja heittää lisäksi piikin opposition suuntaan, joka hänen mukaansa haluaisi nähdä hallituksen epäonnistuvan.

– Kokoomus on viikosta toiseen kritisoinut hallitusta vastuuttomista menolisäyksistä – siis niistä, joilla muun muassa palautamme kaikkien lasten tasa-arvoisen oikeuden varhaiskasvatukseen ja teemme toisesta asteesta maksuttoman kaikille opiskelijoille, Andersson sanoo.

– Perussuomalaiset taas ovat keskittyneet puhumaan maahanmuutosta. Mitään muuta sanottavaa heillä ei ole, mistään. Tasavallan presidentti Sauli Niinistö nimittää uuden hallituksen huomenna tiistaina.