Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ulkoministeriössä kolme työpaikkakiusaamistapausta kuluvan vuoden aikana

Työsuojeluvaltuutettu Kari Lehtonen kertoo Lännen Medialle, että ulkoministeriössä on tehty vuoden 2019 aikana kolme hänen tietoonsa tullutta työsuojeluilmoitusta. Kaikki ilmoitukset tulivat ennen Pekka Haaviston (vihr.) hallitusta.

Ulkoministeriön sisällä on vuonna 2019 tehty kolme työpaikkakiusaamisilmoitusta, jotka ovat työsuojeluvaltuutettu Kari Lehtosen tiedossa.

Lehtonen kertoo Lännen Medialle, että kaikki ilmoitukset ovat tulleet Suomen sisältä. Ulkoministeriöllä on myös edustustoja maailmalla. Lehtonen ei avaa työpaikkakiusaamistapausten yksityiskohtia.

– Kaikki tapaukset on käsitelty ja ratkaistu.

Ajankohta ennen Haavistoa

Edellä mainitut ulkoministeriön työsuojeluilmoitukset eivät koske ulkoministeri Pekka Haaviston (vihr.) aikaa. Lehtosen mukaan kaikki asiat tapahtuivat ulkoministeri Timo Soinin (sin.) aikana, vaikkakin ministerille asti tapausten käsittely ei mennyt.

Lehtonen oli itse mukana jokaisen mainitsemansa työpaikkakiusaamistapauksen käsittelyssä. Ulkoministeriön tuoreimmat käänteet ministeri Haaviston ja konsulipäällikkö Pasi Tuomisen välisine ristiriitoineen tai ministeriön virkailijayhdistyksen puheenjohtajan Juha Parikan lausunnot Haaviston johtamisongelmista eivät toistaiseksi näy ainakaan työsuojeluilmoituksissa.

– Kaikkea ei tule työsuojeluvaltuutetun tietoon, Lehtonen tosin muistuttaa.

Ensimmäisenä Tuomisen syrjäyttämisestä konsulipäällikön tehtävistä kertoi Ilta-Sanomat. Ministeriössä on ollut ristiriitaa, pitääkö al-Holin leirin lasten ja Isis-naisten tuomisesta Suomen olla poliittinen päätös.

Avi ei antanut tietoa

Työsuojeluvaltuutettu Kari Lehtosen mukaan kaksi kolmesta edellä mainitusta kiusaamistapauksesta on käynyt Etelä-Suomen aluehallintovirastossa.

Yleensä aluehallintovirasto kuitenkin palauttaa asian ratkaistavaksi talon sisällä.

Lännen Media kysyi Etelä-Suomen aluehallintovirastolta tietoa ulkoministeriöstä tulleista työsuojeluilmoituksista Timo Soinin ja Pekka Haaviston hallitusajoilta 2015–2019. Tietoa pyydettiin ilmoitusten määrästä ja ajankohdista.

Avi kieltäytyi antamasta tietoa vedoten ilmoittajan henkilöllisyyden salassapitoon, vaikka tietoa henkilöistä ei olisi tarvittu.