Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Hämeenlinnan kirje: Viipurintien sillan töhrykaiteet pannaan vihdoin kuntoon

Viipurintien sillan ylittäjien monivuotinen hupi on ollut seurata, missä kunnossa kulloinkin on ollut sillan pielessä korkealla heiluva painovoimatuulimittari.

Tuttavallisemmin se tunnetaan tuulipussina.

Lue myös: Hämeenlinnan kirjeessä ihmetellään jälleen kerran aseman rikkinäistä tuulipussia ja torilta kadonnutta tienviittaa (22.6.2019)

Pahemman silmäsäryn on aiheuttanut tuon sillan kaiteiden tolkuton rumuus.

Plekseistä ei näy läpi ja ne on töhritty spray-maalilla. Graffitin nimeä nuo sutaisut eivät ansaitse. Kaupungillekin on niistä jatkuvasti palautetta tullut.

Ensi vuonna kaidekauheudelle tulee loppu.

Kaupungin ensi vuoden talousarvion liikenneinvestoinneissa mainitaan Viipurintien ratasillan kaiteiden kunnostus. Sille ja paljon isommalle remontille, Lukiokadun sillan betonirakenteiden korjaukselle, on osoitettu ensi vuodelle yhteensä 800 000 euroa.

Lukiokadun sillan korjauksen suunnitelma valmistuu helmikuun loppuun mennessä. Korjaus alkaa keväällä tai alkukesällä.

Viipurintien sillan kaiderempan ajasta ei ole vielä tietoa.

Lukiokadun sillan perusteellinen korjaus vaikuttaa liikenteeseen paljon enemmän kuin Viipurintien sillan kaideremontti. Mutta junaliikenne on eri asia.

Todennäköisesti tarvitaan “ratakatko”. Siinäpä onkin haastetta kerrakseen niin raideliikenteestä vastaaville kuin Hämeenlinnan kaupunkirakenteen suunnittelijoille.

Kustannuksiakin rataliikenteen pätkäiseminen väkisinkin aiheuttaa.

Mitä silloille sitten tehdään?

Lukiokadun sillalla muun muassa uusitaan vesieristeet ja korotetaan reunapalkkia. Myös sillankaiteet uusitaan.

Viipurintien sillan kaiteiden uusimisessa on tiettävästi meininki ottaa huomioon kaupunkikuvalliset seikat. On siis lupa odottaa jotain aivan muuta nykyisen rappioromantiikan sijaan.

Näiden korjausten jälkeen ei keskustassa ole niljaisia siltoja. Jo aiemmin on korjattu Vanajaveden ylittävä Viipurintien silta ja Hopeaseppien silta. Goodmanin molemmissa päissä uudistettiin Paasikiventien ja Turuntien sillat.

Lue myös: 2010-luku on ollut siltaremonttien aikaa – Lukiokadun jälkeen on viimeisenä vuorossa Orsitien silta (5.8.2019)