Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Hämeenlinnan kirje: Japanilainen bisnesjätti tuli entisen Sokoksen katolle

Ykköskorttelissa, entisen Sokoksen katolla, pysäköidään nyt Aimo Parkissa.

Mikäs siinä, uusi nimi sopii hämeenlinnalaisten suuhun mainiosti. Olemmehan jo tottuneet Aimo-kouluunkin. (Japanissa Aimo on muuten naisen nimi.)

Kattoparkin nimi muuttui kotoisan oloiseksi, kun japanilainen, sata vuotta sitten perustettu kymmenien miljardien eurojen liikevaihtoa pyörittävä yritys Sumitomo Corporation tänä syksynä osti Pohjoismaissa toimineen Q-Parkin. Aimo Park on nyt suurin Suomessa pysäköintiä myyvä yritys, liki 40 miljoonan euron liikevaihdolla.

Sumitomo Corporation on osa vieläkin suurempaa Sumitomo Groupia, joka perustettiin jo samuraiden aikakaudella 1600-luvulla. Sen perusti kiotolainen kirja- ja lääkekauppias Masatomo Sumitomo.

Kansainvälinen on meininki Aimo Parkin nettisivuillakin. Siellä lukee muun muassa: “popular destinations nearby”. Ja sen alla: “nära till Kauppakeskus Linna, 62 meter till Café Laurell”.

Joulun jälkeen Aimokoulu siirtyy ARX-talon remontin alta Ahveniston koululle.

Siitä ei ole tietoa siirtyykö Aimo Park johonkin, kun Kauppakeskus Linna joskus vuosien päästä puretaan.

Parkin toiminta-alustasta eli entisen tavaratalon katosta Museovirasto ei ole varsinaisesti lausunut mitään, vaikka onkin sen kannalla, että Sokos-vainaa on edustava osoitus aikakautensa tavarataloarkkitehtuurista.

Lue myös: Museovirasto vastustaa Hämeenlinnan entisen Sokoksen purkamista – Kaupunki on eri mieltä kuten omistajakin (13.11.2019)