Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Hämeenlinnan kirje: Hesburger väistää jo Hämeensaaren kerrostaloja

Hämeensaaren Hese ei tohdi jäädä odottelemaan, alkaako Senaatti-kiinteistöt rakennuttaa Engelinrannan tonteilleen nyt vai heti, vaiko sitten joskus.

Hesburger-tavaramerkkiä ja -aputoiminimeä hallinnoiva Burger-In Oy lähetti Hämeenlinnan kaupungille kirjeen. Se kertoi tarvitsevansa uuden sijoituspaikan siirrettävälle Drive-in-Hesburger -rakennukselleen, koska nykyisen myyntipisteen vuokra-alueesta on luovuttava lähitulevaisuudessa.

Mutta kun lähtee Senaatin sutta pakoon, tulee Areenan ahma vastaan.

Tilapäis-Hesen uusi paikka, entinen Hämeensaaren tontti, nimittäin sisältyy alueeseen, jolle kaupunki on aiemmin myöntänyt suunnitteluvarauksen Areena-hanketta varten.

Siksi kaupunki ei suopunut purilaisfirman toivomaan kahdeksan vuoden vuokra-aikaan. Kolme vuotta pikaruokapaja saa kuitenkin uudessa paikassaan olla. Kaupunkikaan ei siis usko, että Areena toteutuisi tuota nopeammin.

Uusi paikka vuokrataan Carrols Kiinteistöt Oy:lle.

Oi, Carrols! Mikä nostalgian läikähdys.

Muistinvirkistykseksi: Carrols oli suomalainen pikaruokaketju, jonka perusti Tukoon kuulunut Tukku Oy Parti Ab Helsinkiin vuonna 1975, jo aiemmin aloittaneen Wimpy´sin kilpailijaksi.

Stadilaiseksi profiloitunut, mutta myös hämeenlinnalaisten hampparinälkää tyydyttänyt Carrols siirtyi Tuko-kaupan myötä Keskolle vuonna 1997. Turkulaiselle Hesburgerille Carrols siirtyi tämän vuosituhannen alussa.

Viimeinen yksityisyrittäjän pyörittämä Carrols lopetti Helsinki-Vantaan lentoasemalla viisitoista vuotta sitten ja viimeinenkin ketju-Carrols muuttui Hesburgeriksi vuonna 2012.

Lue myös: Kaksitoista kerrosta kauhua vai komeutta? Ensimmäinen kaavamuutos Hämeensaareen etenee (7.11.2019)