Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Video: Linna kylpi valoissa jo perjantaina - Jouluvalaistus napsahtaa päälle lauantaina Tuomaan markkinoilla

Hämeen vanhan linnan ympäristössä liikkuneet eivät voineet olla huomaamatta perjantai-iltana käynnissä ollutta koevalaistusta.

Keskiaikainen linna valaistaan täksi jouluksi lähes kahden viikon ajaksi viimevuotisen kahden päivän sijaan. Osa kaupunkilaisista harmitteli viime vuonna valaistusajan lyhyyttä.

Juhlavalaistus napsautetaan päälle Tuomaan markkinoilla 14. joulukuuta, ja valaistus on päällä aina tapaninpäivään 26.12. asti. Maistiaisia tulevasta saatiin kuitenkin jo perjantaina illalla, kun valonheittimiä koekäytettiin illan hämärryttyä. Torvinen Showtekniikka oy:n toimitusjohtaja Panu Koskinen kertoo, että yhteensä linnaa valaisee noin 200 valaisinta, joista 110 on ulkona. Valaistuina ovat myös tykkitorni, kruununleipomo ja päälinnan sisätilat.

Hämeenlinnassa järjestettiin kaikille avoin valaistussuunnittelukilpailu, ja noin sadan ehdotuksen joukosta viisi voittajaa pääsivät suunnittelemaan omat valoteoksensa osaksi linnan jouluvalaisua yhdessä Torvinen Showtekniikan kanssa.

Lue myös: Hämeen linna hehkuu revontulissa ja Rubikin kuutiona – Jouluvalaistus napsahtaa päälle Tuomaan markkinoilla