Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kuopion elokuun 2018 linja-autoturma siirtyy syyteharkintaan – Kuljettajaa epäillään muun muassa neljästä kuolemantuottamuksesta ja 12 törkeästä vammantuottamuksesta

Kuljettajaa epäillään myös törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta

Poliisi on saanut Kuopion Kolmisopessa 24. elokuuta vuonna 2018 sattuneen suuronnettomuuden esitutkinnan valmiiksi ja asia siirtyy syyteharkintaan.

Esitutkinta koskee tapausta, jossa tilausliikenteessä ollut linja-auto suistui Kuopion moottoritien ja Kolmisopen liittymässä junaradalle. Neljä linja-autossa ollutta matkustajaa kuoli.

Onnettomuudessa loukkaantui kaikkiaan 22 ihmistä, joista 17 oli linja-autossa. Ennen junaradalle suistumista linja-auto osui henkilöautoihin, jotka olivat pysähtyneinä risteykseen tai olivat ylittämässä risteystä. Näissä törmäyksissä loukkaantui yhteensä viisi henkilöä. Onnettomuudessa loukkaantuneiden vammat olivat eriasteisia.

Kuljettajan ajokunto ja auton kunto selvitettiin

Linja-autoa kuljettanutta ja onnettomuudessa loukkaantunutta 1951 syntynyttä pohjoissuomalaista miestä epäillään törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta, neljästä kuolemantuottamuksesta ja 12 törkeästä vammantuottamuksesta.

Tapauksen tutkinnanjohtajana toimineen rikoskomisario Pekka Jäntin mukaan esitutkinnassa on selvitetty muun muassa linja-auton kuljettajan ajokunto ja ajoneuvon kunto.

Tutkinnan yhteydessä sekä linja-autoon että tapahtumapaikalle on tehty laaja tekninen tutkinta. Esitutkinnassa on kuultu asianosaisia, useita todistajia ja asiantuntijoita. Asia siirtyy perjantaina syyteharkintaan. Syyteharkinnan tulee tekemään Syyttäjälaitoksen Itä-Suomen syyttäjäalueen kihlakunnansyyttäjä Heikki Ylisirniö.