Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Muistatko "Valkoisen kurittajan?" Viime talvena Hämeenlinnan pelättiin hukkuvan lumeen

Vuodet eivät ole veljeksiä keskenään. Tammikuussa 2019 aurauskalusto työskenteli Hämeenlinnassa läpi yön, ja “Valkoiseksi kurittajaksi” nimetyn myräkän pelättiin tukkivan kadut ja pihat. Tulikin tavanomainen talvipäivä, joita on tänä talvena kaivattu. Juttu on julkaistu Hämeen Sanomissa ensimmäisen kerran 17.1.2019.

Suomeen ja someen mahtui torstaina vain yksi puheenaihe ja se oli “Valkoinen kurittaja”.

Koko päivän kestäneelle lumisateelle annettu lempinimi kuulosti hurjalta, mutta kurittaja osoittautui lopulta pelättyä lievemmäksi sääilmiöksi.

Lunta tuli torstain kuluessa Hämeenlinnan seudulle kymmenisen senttiä, eikä se aiheuttanut suurempia ongelmia.

Lue myös: 16-vuotias Jere Kjerf pani mönkijänsä töihin lumisateessa – Kaupanpäällisenä saatu lumiaura puhdisti monta pihaa

Päivystävä palomestari Toni Pyökäri Kanta-Hämeen pelastuslaitokselta kuvasi lumisateista päivää heidän kannaltaan aivan normaaliksi talvipäiväksi.

– Meillä oli tänään yhteensä kolme liikenteessä tapahtunutta tehtävää, joissa lumisade oli tavalla tai toisella mukana. Muuten sade ei näkynyt tehtävissä.

Kolmostiellä tapahtui puoliltapäivin lähes samanaikaisesti kaksi auton ulosajoa Riihimäellä sekä Janakkalassa, jossa auton kuljettaja loukkaantui lievästi.

Pirkanmaan päivystävä palomestari Heikki Havukainen kiitteli illan lähestyessä ihmisten malttia liikenteessä.

– Ehkä uutisointi tulossa olevasta lumisateesta vaikutti niin, että ihmiset ajelivat varovaisemmin.

Hämeenlinnan kaupungin kaikki tienhoitoyksiköt puursivat auraustöissä torstaina aamuviidestä iltapäivään saakka. Hämeenlinnan päätiet oli aurattu jo aamukymmeneen mennessä ja sen jälkeen kalusto siirtyi töihin alemmalle tieverkolle.

– Kaikki 40 konetta olivat liikkeellä, selvitti vastaava mestari Markus Lahtinen torstaina.

Viipurintien rautatiesillalla toinen jalkakäytävä jouduttiin sulkemaan jalankulkijoilta lumen takia. Lahtisen mukaan jalkakäytävä on liian kapea koneella aurattavaksi.

Kaupungin aurauskalusto lähtee uudestaan liikkeelle kello yhdeltä yöllä perjantain puolella.

Aamuyön tuntien työurakka varmistaa Markus Lahtisen mukaan, että tiet on aurattu kulkukelpoisiksi perjantaina aamuseitsemään mennessä. HäSa