Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Hämeenlinnan kirje: Hämeenlinna alkoi johtaa historiallisten kaupunkien joukkoa

Yhdistykseen eivät kuulu sellaiset nousukkaat kuten Tampere, Helsinki ja Lahti.

Mitä yhteistä on Tampereella, Lahdella ja Helsingillä? Yksikään niistä ei kuulu Suomen historiallisten kaupunkien yhdistykseen.

Hämeenlinna kuuluu. Lälläslää.

Muut jäsenet, 14 kunnianarwoisaa wanhaa, ovat Hamina, Kokkola, Kristiinankaupunki, Lappeenranta, Loviisa, Naantali, Pori, Porvoo, Raahe, Raasepori, Rauma, Tornio, Turku ja Uusikaupunki.

Yhdistys vieläpä valitsi vuosikokouksessaan hiljattain Hämeenlinnassa puheenjohtajakseen emäntäkaupungin kaupunginmuseon johtajan Tuulia Tuomen.

Yhdistys vaalii maamme vanhojen kaupunkien arvokasta rakennuskantaa ja -perintöä sekä kaupunkikulttuurin omaleimaisuutta.

Vuosikokouksessa Hämeenlinnan maankäytön suunnittelujohtaja Niklas Lähteenmäki kertoi, kuinka elävä kaupunki (kyllä, se on Hämeenlinna!) on aina ollut jatkuvassa muutoksessa.

Kaupunkisuunnittelijoillekin historiallisuus on ensisijaisesti voimavara. Hyvä niin.

Kokemusta herkkään ympäristöön rakentamisesta on

Kaupunkimme kartalta valtakunnallisesti merkittävät rakennetut kulttuuriympäristöt ja maisema-alueet kattavat melkoiset alat.

Lähteenmäki esitteli lukuisia esimerkkejä siitä, kuinka Hämeenlinnassa on jouduttu ja joudutaan tosissaan sovittelemaan uutta rakentamista historiallisiin ympäristöihin.

Asemanranta ja linnan maisema sekä Varikonniemi. Verkatehtaan lisärakennus ja Verkiksen valtakunnallisesti merkittävä kulttuuriympäristö. Engelinranta ja Hattelmalanharjun maisema. Ydinkeskustan korkeat talot ja vanhat rakennukset.

Hyvää kokemusta ja oppia arvoympäristöihin rakentamisesta on vanha sotilasperinnekaupunki tarjonnut: Linnankasarmi, Suomenkasarmi, Poltinahon kasarmialue. Kuka voi ihan tosissaan väittää, että noissa olisi mokattu? HäSa