Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Hämeenlinnan kirje: Öljysäiliö lysähti kasaan, mutta lämpökeskus ei ole vielä lähdössä

Alkuviikosta Vanajantien ja Keinusaaren maisemissa kulkeneet saivat kummastella, kuinka pikavauhdilla vaipui kasaan yksi alueen maamerkeistä, iso öljysäiliö.

Energiayhtiö Loimua purki toisen öljysäiliönsä. Kokoon lysähtänyt säiliö näytti modernien kerrostalojen leimaamassa maisemassa oudon viehättävältä.

Joku ehti jo kummastella, onko nimensä muuttanut Elenia Lämpö luopumassa öljykäyttöisestä lämpökeskuksestaan etuajassa. Joulukuussahan Hämeen Sanomat kertoi, että yhtiö on varannut maa-alueen uudelle varalämpökeskukselle radan toiselta puolelta, osana pitkän tähtäimen suunnitelmiaan.

Säiliön purkaminen jo nyt liittyy kuitenkin siihen, että yhtiö luovuttaa osan Keinusaaren lämpökeskuksen tontistaan kaupungille. Se käyttää aluetta uuden Wähäjärventien linjaukseen ja uuden viheralueen tarpeisiin.

Toista öljysäiliötä saati lämpökeskusta ei ole tarkoitus vielä purkaa, sillä uusi lämpökeskus kuuluu yhtiön pidemmän tähtäimen suunnitelmiin. HäSa