Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Hongkong sulkee rajat turisteilta ja harkitsee alkoholin myynnin kieltoa ravintoloissa, koska ihmiset pussailevat humalassa

Koronavirustartuntojen määrä on kääntynyt uudelleen kasvuun Hongkongissa.

Hongkong ilmoitti maanantaina keskeyttävänsä kaikkien turistien saapumisen sekä lentokenttänsä käytön koneen vaihtoon.

Lisäksi aluejohtaja Carrie Lam sanoi Kiinan erillishallintoalueen suunnittelevan alkoholin myynnin kieltämistä baareissa ja ravintoloissa.

Kielto koskisi yli 8 600 ravitsemusliikettä. Syynä on Lamin mukaan se, että monet ihmiset ovat baareissa ilman hengityssuojaimia ja jopa suutelevat ollessaan humalassa, mikä lisää tartuntariskiä.

– Joten aiomme esittää, että anniskeluluvallisten paikkojen pitää väliaikaisesti lopettaa alkoholin myynti. Tämä vaatii lainsäädäntötyötä, Lam sanoi.

Lam sanoo Hongkongin hallinnon tutkivan muita keinoja kuin ravintoloiden sulkemista, sillä monet hongkongilaiset syövät paljon ulkona eivätkä kokkaa.

Humalahakuiset hongkongilaiset saisivat yhä helpotusta janoonsa supermarketeista, missä alkoholin myynnin kieltoa ei ole suunnitteilla.

41 tutkinnassa karanteenin rikkomisesta

Hongkong on selvinnyt koronaviruksesta huomattavasti helpommalla kuin Manner-Kiina, mutta nyt siellä todettujen tartuntojen määrä on kääntynyt uudelleen kasvuun.

Yhteensä Hongkongissa on todettu 357 tartuntaa, ja neljä ihmistä on kuollut koronaviruksen aiheuttamaan sairauteen.

Maanantaina alueella todettiin 39 uutta virustartuntaa. Viranomaisten mukaan 30 tartunnan saaneista oli matkustanut hiljattain.

Hongkongin hallinto varoitti jo viime viikolla, että alueelle palaavien ihmisten määrän kasvu voi johtaa myös koronavirustartuntojen määrän räjähdysmäiseen kasvuun. Tähän se pyrkii vastaamaan kieltämällä turismin.

Kiellon on määrä kestää 14 päivää ja alkaa huomenna keskiviikkona. Se koskee myös vierailijoita Manner-Kiinasta, Macausta ja Taiwanista, jotka ovat matkustaneet hiljattain.

Hongkong alkoi viime viikolla käyttää elektronisia rannekkeita pitääkseen ihmisiä karanteenissa. Nyt alueella tutkitaan 41 tapausta, joissa karanteenia on rikottu.

Viisi ihmistä voi joutua syytteeseen. Kaksi heistä oli poistanut tai leikannut seurantaansa tarkoitetun rannekkeen.