Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kesän suurtapahtuma siirtyy kahdella vuodella, Suviseuroista ja Jukolasta päätökset viimeistään huhtikuun puolivälissä

Farmari 2020 maatalousnäyttely siirtyy koronaviruksen vuoksi kahdella vuodella vuoden 2022 heinäkuun alkuun. Näyttelyn pitopaikkana säilyy Mikkeli.

– Teimme vastuullisen päätöksen kuunneltuamme laajasti eri tahoja. Emme voi olla varmoja, että koronavirusepidemia on ohitse rajoitteineen tulevan heinäkuun alussa. Näyttelykävijöiden ja -asettajien turvallisuus on tämän päätöksen pohjana, toteaa näyttelyä järjestävän ProAgria Etelä-Savon toimitusjohtaja Heikki Pahkasalo.

Mikkelin Farmariin 2.-4. heinäkuuta odotettiin jopa noin 75 000 kävijää.

Farmarin kanssa vuorovuosina järjestetään myös maatalouteen keskittyvä Okra-näyttely, jonka pitopaikkana on Oripään lentokenttä. Seuraavan Okran vuoro on kesällä 2021.

Farmari järjestettiin viimeksi 2017 Seinäjoella, jonka jälkeen Farmarin ja Okran välillä sovittiin vuorovuosista. Seinäjoen Farmari houkutteli 94 000 vierailijaa.

Suviseuroista päätetään huhtikuun puolivälissä

Viikko juhannuksen jälkeen pidettävät vanhoillislestadiolaisten uskonnolliset kesäjuhlat eli Suviseurat keräävät vuosittain noin 60 000-90 000 kävijää.

Tänä kesänä Suviseuroihin on tarkoitus kokoontua Reisjärvelle 26.-29. kesäkuuta.

Huhtikuun aikana päätetään, voidaanko Suviseurat pitää koronaviruksen vuoksi. Suviseurojen järjestelyorganisaation hallinnon työryhmä kokoontuu seuraavan kerran 15. huhtikuuta ja tiedottaa sen jälkeen päätöksistään.

– Valmistelemme Suviseuroja hyvässä yhteistyössä viranomaisten kanssa. Valmistelujen kannalta keskeistä on ihmisten terveys. Koronavirustilanteen vuoksi maassamme on poikkeusolot, joten seuraamme huolellisesti valtakunnallisesti annettuja linjauksia, Reisjärven seurojen päätoimikunnan puheenjohtaja Taisto Peltoniemi kuvaa tilannetta.

Aluetta on rakennettu talkootöillä syksyn ja talven aikana, mutta seura-alueella tarvitaan vielä paljon työtä rakenteiden pystyttämisessä.

Järjestäjien mukaan kenttätalkoot pitäisi päästä aloittamaan viimeistään toukokuun puolivälissä, jotta juhla-alue saadaan valmiiksi ennen Suviseurojen suunniteltua alkamista.

Vuodesta 1906 järjestettyjä Suviseuroja on jouduttu perumaan vain harvoin. Vuoden 1915 suviseurat Ruotsin Nederkalixissa peruuntuivat lavantauti-epidemian vuoksi. Vuosina 1941 ja 1944 Suviseuroja ei pidetty virallisesti jatkosodan vuoksi.

Jukola avaa monella kesän

Kesän ensimmäisiä suuria yleisötapahtumia Suomessa on perinteisesti suunnistuksen Jukolan viesti. Jukola suunnistettaisiin tänä vuonna Napapiirillä Rovaniemellä 13.-14. kesäkuuta.

Takarajaksi päätökselle Jukolan järjestämisestä on kerrottu 17. huhtikuuta.

Jos viestejä ei voida kesäkuun puolivälissä koronan vuoksi suunnistaa, ykkösvaihtoehto paikallisille järjestäjille on tapahtuman siirto joko myöhemmäksi tänä kesänä tai ensi kesään.

Kesän suuret festivaalit, kuten heinäkuun alussa järjestettävä Ruisrock ja kesäkuun lopun Provinssi ovat ilmoittaneet jatkavansa toistaiseksi normaalisti tapahtumien valmisteluja, mutta seuraavansa samalla aktiivisesti koronatilannetta.