Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Viidestä murhasta ja murhan yrityksistä tuomittu "myrkkyhoitaja" haluaa vapaaksi – osallistuu oikeudenkäyntiin videoyhteydellä

Aino Nykoppina tunnetuksi tullut Ann-Maria Myllgren istuu elinkautista viidestä murhasta ja viidestä murhan yrityksestä. Hän anoo pääsyä ehdonalaiseen vapauteen ensi keväänä.

Helsingin hovioikeus käsittelee tänään perjantaina niin kutsutuista myrkkymurhista elinkautista vankeustuomiota istuvan Ann-Maria Myllgrenin eli entisen Aino Nykoppin vapauttamista.

Myllgren on vaihtanut nimensä vankeusaikana. Hän anoo pääsyä ehdonalaiseen vapauteen 18.3.2021, jolloin hän olisi istunut elinkautistaan 12 vuotta.

Helsingin hovioikeus käsittelee Myllgrenin vapauttamista suullisessa käsittelyssä, jonka on tarkoitus alkaa perjantaina iltapäivällä yhden aikaan. Käsittely tapahtuu suljetuin ovin.

Myllgren osallistuu oikeudenkäyntiin vankilasta videoyhteyden välityksellä.

Elinkautisvanki voi anoa vapautumista ensimmäisen kerran suoritettuaan rangaistustaan 12 vuotta. Elinkautisvankeuden keskimääräinen pituus Suomessa on 14,5 vuotta.

Murhien tekotapa ja määrä pidentävät nykyisen oikeuskäytännön mukaan usein vankeusaikaa. Toisaalta tuomitun tehokas katuminen, hyvä käytös, ennuste hyvästä sopeutumisesta yhteyskuntaan ja esimerkiksi korkea ikä voivat lyhentää vankeutta.

Myllgren täyttää ensi syksynä 70 vuotta.

Nykoppina tunnetuksi tullut Myllgren suorittaa rangaistusta viidestä murhasta, viidestä murhan yrityksestä ja kolmesta törkeästä pahoinpitelystä. Rikokset hän teki vuosina 2004–2009 Helsingissä.

Elinkautiseen vankeuteen hänet tuomittiin vuonna 2010. Mielentilatutkimuksen mukaan hän teki henkirikokset täydessä ymmärryksessä.

Mylgren kiisti koko oikeusprosessin ajan syyllisyytensä henkirikoksiin.

Uhrit olivat iäkkäitä koti- ja laitoshoidossa olleita henkilöitä, jotka Myllgren surmasi lääkeaineilla.

Henkirikosten tekotapa toi Myllgrenille liikanimen “Myrkkyhoitaja”.