Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Meyerin Turun telakka aloittaa isot yt-neuvottelut, jopa 450 voidaan irtisanoa – "Koronaepidemia on muuttanut tilanteen yllättäen ja totaalisesti"

Meyer Turku aloittaa yt-neuvottelut, joiden lähtökohtana on 450 Meyer Turun työntekijän irtisanominen. Lisäksi 900 työntekijää on muiden toimien kohteena. Näitä toimia ovat muun muassa erilaiset työaika- ja tehtäväjärjestelyt, eripituiset lomautukset sekä osa-aikaistamiset.

Maaliskuun puolivälissä Meyer Turku aloitti yhteistoimintaneuvottelut määräaikaisista lomautuksista.

– Koronaepidemia on muuttanut tilanteen yllättäen ja totaalisesti. Risteilymatkustamisen tauon takia joudumme venyttämään tilauskirjamme useammalle vuodelle. Keskustelemme tällä hetkellä yksityiskohdista asiakkaidemme kanssa. Tämä uusi tilanne pakottaa meidät kivuliaisiin sopeuttamistoimiin, jotta voimme varmistaa risteilylaivojen rakentamisen tulevaisuuden Suomessa, Meyer Turun toimitusjohtaja Jan Meyer toteaa tiedotteessa tiistaina.

– Olimme valmistautuneet tulevaisuuteen, joka on nyt yllättäen muuttunut. Tähän muuttuneeseen tulevaisuuteen meidän on nyt pakko sopeutua. Emme enää suunnittele kasvattavamme tuotantoamme edelleen tämänhetkisestä yhden suuren laivan vuosiluovutustahdista kahden suuren laivan tahtiin vuonna 2023. Sen sijaan arvio on tällä hetkellä se, että myös tulevaisuudessa Turun telakalta luovutetaan yksi suuri risteilylaiva vuodessa, Meyer jatkaa.

Meyer Turun seitsemän aluksen tilauskirjan, joka ulottui aikaisemmin vuoteen 2025, laivojen tarkoista rakentamis- ja valmistumisajoista neuvotellaan yhä.