Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Hämeenlinnan kirje: Tuuloksen koululaisia lämmittää kohta maasta nouseva lämpö

Tuuloksen koululaiset tarkenevat seuraavalla lämmityskaudella maalämmöllä.

Kaupunki on tilaamassa Tuuloksen koulun ja liikuntahallin maalämpöurakan tamperelaiselta Näsin Vesijohtoliikkeeltä, nääs.

Siinäpä oivallinen lähiopetuskohde energiataloudesta ja ilmastoystävällisestä investoinnista! Vanha öljylämmitysjärjestelmä poistuu.

Koska tämä hanke on myös osa Hiilineutraali Hämeenlinna 2035 -ohjelmaa, ei laajoihin ilmastonäkökohtiin tarvitse opettajien kummoisia aasinsiltoja rakennella. Materiaalia piisaa.

Hintaa urakalle tulee noin 255 000 euroa. Lisäksi koulun liikuntahalli maalataan ulkoa liki 45 000 eurolla ja sinne hommataan uudet jakoverho, kiipeilyköydet ja voimistelurenkaat noin kymppitonnilla. Eli viimeistään nyt voivat tuuloslaiset lakata huolehtimasta koulunsa tulevaisuudesta.

Kun viime syksynä oli kohu Normaalikoulun vuokrasopimuksesta kovimmillaan, kaupunki julkaisi taulukon, jossa esiteltiin kaikkien koulujen oppilaskohtaiset tilakustannukset.

Huolihan siitä Tuuloksessa nousi, kun kaupunki aluksi virheellisesti laski, että kalleinta koulunpito oli Tuuloksessa. Kun oppilasmäärä saatiin täsmäämään todellisuuden kanssa, Tuuloksen ohi meni pari Hauhon koulua.

Vaikka tuskinpa tuo paljon lämmittää. Kuten ei sekään, että nähtäväksi jää joudutaanko kaupungin vaikeutuvassa talouskurimuksessa tekemään piankin uusi selvitys koulujen palveluverkosta. HäSa