Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Hämeenlinnan kirje: Kaurialan kentällä luvattomia käyttäjiä – Remonttirahojen viipyessä ainakin aidan voisi kunnostaa

Koronapandemia sulki Hämeenlinnankin liikuntapaikat, mutta kaikki eivät tätä usko.

Kaurialasta kiirii tietoa, että suljetulla yleisurheilu- ja futisstadionilla on havaittu luvattomia käyttäjiä. Portit ovat kiinni, mutta jotkut ovat esitelleet kyseenalaista urheilullisuuttaan menemällä aidoista yli. Jos joku epäilee seipään käyttöä, siitä ei ole näyttöä.

On ollut nuorisoa notkumassa ja urheilijoita treenaamassa radalla. Mistään järin isosta ongelmasta ei toki ole kysymys.

Vartiointiliike vahtii silloin, kun liikuntapaikanhoitajat eivät ole kunnostustöissä. Paikkoja ei nyt keväällä ole rikottu.

Vaikka kevät edistyy ja treenisäät lämpenevät, olisi hyvä muistaa, että kieltojen takana on terveys ja turvallisuus – eli kuitenkin kaikitenkin hiukan isommat asiat kuin harjoittelu, niin ihanaa kuin se kieltämättä onkin.

Näillä näkymin, hallituksen uusia linjauksia odotellessa, kenttä on kiinni ainakin vielä pari viikkoa.

Koronapirulainen taisi talousvaikutuksineen aiheuttaa senkin, että vuosikausia elätelty haave Kaurialan stadionin peruskorjauksesta saa kituuttaa haaveena vielä kauan.

Ennen koronatilanteen kriisiytymistä kaupunki ehti kuitenkin ilmoittaa Kaurialan hankkeen mukaan kilvoitteluun valtion liikuntapaikkarahoituksesta.

Kunnat ilmoittavat rahoitussuunnitelmaan ne yli 700 000 euron hankkeet, joita kunnassa on ajateltu rakennettavan tai peruskorjattavan seuraavan neljän vuoden aikana.

Kaurialan kentän lisäksi Hämeenlinna ilmoitti Kaurialan uuden yläkoulun liikuntasalin ja Lyseon koulun uuden liikuntasalin.

Varsinaiset rahahakemukset lähtevät sitten suunniteltua rakentamista edeltävänä vuonna, jolloin myös räknätään tarkemmin, mitä lysti maksaisi. Ainakin puolestatoista miljoonasta on puhuttu.

Se on satavarmaa, ettei Hämeenlinnan Liikuntahallit Oy:n omistaman ja hallinnoiman stadionin peruskorjausta saada mahtumaan kaupungin ensi vuodenkaan budjettiin. Toivoa aina voi, että tilanne muuttuu muutamassa vuodessa.

Sitä odotellessa voisi kaupungin yhtiö sen verran kuvettaan kaivaa, että edes kenttää ympäröivä aita saataisiin uusittua. Aita on ollut jo kauan tiensä päässä. Liikuntapaikkamestarin tiimi on saanut paikkailla reikiä.

Ruman ja ränsistyneen aidan kontrasti yhteen Suomen kauneimmista kentistä on hurja.