Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Syyttäjä: 24-vuotias mies murhasi ex-tyttöystävänsä Somerolla ja teki heti lainahakemuksia tämän nimissä

Syyttäjä vaatii 24-vuotiaalle miehelle vankeusrangaistusta entisen tyttöystävänsä murhasta. Syyttäjän mukaan mies tappoi naisen suunnitelmallisesti, hävitti ruumiin ja teki lainahakemuksia uhrin nimissä viime kesänä Somerolla. Ruumista ei ole vieläkään löydetty.

Uhri, 21-vuotias Milla Aronen ilmoitettiin kadonneeksi kun hän ei palannut varusmiespalvelukseen viime kesäkuun alussa. Arosen etsintöjä seurattiin julkisuudessa tarkasti.

Haastehakemuksesta ilmenee, että syyttäjän mukaan teon taustalla olivat miehen taloudelliset vaikeudet. Mies piti syyttäjän mukaan vähintäänkin varteenotettavana vaihtoehtona sitä, että tulee tappamaan naisen lainanhaun ja rahansaannin mahdollistamiseksi.

Mies myöntää aiheuttaneensa naisen kuoleman lyömällä tätä kerran nyrkillä kasvoihin, mutta kiistää tahallisesti tappaneensa. Mies myös kiistää, että hänen taloudellinen tilanteensa liittyisi mitenkään kuolemaan. Hän kuitenkin myöntää, että suunnitelmana oli saada Arosen verkkopankkitunnukset ja muut tiedot, joilla saisi muutaman tuhannen euron lainan. Miehen mukaan hän kuitenkin sai tarvittavat tiedot jo päivää ennen kuolemaa.

Tapauksen oikeudenkäynti alkoi tänään Varsinais-Suomen käräjäoikeudessa.

Lainahakemuksia 57 400 eurolla

Miehellä oli suuri määrä useiden vuosien aikana kertyneitä velkoja eikä enää mahdollisuutta saada lainoja omiin nimiinsä. Toukokuussa mies sai tietää työsuhteensa päättymisestä eikä uutta työpaikkaa ollut tiedossa.

Kesäkuun alussa, lauantain vastaisena yönä mies sai entisen tyttöystävänsä lähtemään mukaan ajeluille Oinasjärventien suuntaan. Syyttäjän mukaan miehen tarkoituksena oli saada haltuunsa naisen verkkopankkitunnukset ja muut lainanhakuun tarvittavat tiedot. Syyttäjän mukaan mies tiesi, ettei nainen vapaaehtoisesti suostuisi lainojen tekemiseen tai rahojen siirtoon.

Seuraavana yönä mies ja nainen menivät uudelleen ajelulle Oinasjärventielle Hossojankulman alueelle. Tällöin mies syyttäjän mukaan tappoi Arosen.

Mies aloitti jo Hossojankulmalla lainahakemusten tekemisen ja lainoja haettiin yhteensä 57  400 euron edestä. Ruumis hävitettiin tuntemattomaksi jääneellä tavalla. Pariskunta oli seurustellut vuosina 2015–2017.

Arosen mukaan poikaystävä oli ollut väkivaltainen jo suhteen aikana

Syyttäjän mukaan mies käytti hyväkseen hänen ja uhrin aiempaa seurustelusuhdetta saadakseen tämän lähtemään kanssaan yksin yöllä syrjäiselle paikalle suunnitelman toteuttamiseksi. Poliisin mukaan Aronen oli kertonut poikaystävän olleen väkivaltainen jo suhteen aikana.

Se, miten ruumis hävitettiin, ei ole vieläkään selvinnyt.

Syyttäjä vaatii miehelle rangaistusta murhan lisäksi törkeän petoksen yrityksestä, maksuvälinepetoksesta ja hautarauhan rikkomisesta.

Petossyyte liittyy lainojen hakuun Arosen nimissä. Yksi yrityksistä onnistui, ja Arosen nimiin myönnettiin 2  500 euron laina. Lisäksi mies yritti syytteen mukaan nostaa 1  000 euroa Arosen pankkitililtä, mutta ei onnistunut.

Oikeus ottaa kantaa syytteisiin vasta myöhemmin.