Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Finnair ilmoitti uusista lomautuksia – yt-neuvottelut koskevat 6 100 työntekijää Suomessa

Lentoyhtiö Finnair aloittaa henkilöstön kanssa keskustelut lisälomautuksista. Heinäkuussa lennoista on palautettu vajaa kolmannes, vuoden lopussa arviolta kaksi kolmannesta. Lisäksi edessä ovat miljoonasäästöt.

Lentoyhtiö Finnair jatkaa lomautuksia myös kesällä.

Yhtiö aloittaa yt-neuvottelut 25. toukokuuta. Yt-neuvottelut koskevat Finnairin kaikkia 6 100 työntekijää Suomessa.

Muissa maissa neuvottelut käydään paikallisten lakien mukaan.

Lomautukset voivat olla määräaikaisia tai toistaiseksi voimassa olevia tarjolla olevan työn mukaan.

Taustalla romahtanut lentoliikenne

Finnair lentää huhtikuusta kesäkuuhun vain noin 5 prosenttia tavallisesta liikenteestään.

Heinäkuussa yhtiö lentää arviolta 30 prosenttia verrattuna aikaan ennen koronavirusta. Vuoden lopussa lentojen määrä on arviolta 70 prosenttia.

– On selvää, että kun lennämme huomattavasti normaalia vähemmän, myös tarjolla oleva työn määrä on pienempi. Asteittain kasvava liikenneohjelma lisää vähitellen myös tarjolla olevaa työtä. Kuitenkin, huomioiden matkustusrajoitteisiin ja koronapandemian kehittymiseen liittyvät epävarmuustekijät, paluu normaalitilanteeseen tulee viemään huomattavan pitkään, sanoo Finnairin henkilöstöjohtaja Johanna Karppi tiedotteessa.

80 miljoonan vuosisäästöt

Finnair tavoittelee lisäksi 80 miljoonan euron pysyviä vuosittaisia säästöjä vuoden 2022 alussa.

Säästökohteita ovat kiinteistöt, koneiden vuokraus, palkitseminen, myynti- ja jakelukulut, tietotekniikka ja hallinto.

– Koronan jälkeisessä markkinassa menestyvät ne, jotka pystyvät sopeuttamaan kulunsa muuttunutta markkinaa ja kilpailutilannetta vastaaviksi. Finnair aikoo olla voittajien joukossa ja siksi haemme määrätietoisesti säästöjä eri kustannuseristä, sanoo Finnairin toimitusjohtaja Topi Manner.

Finnairin suunnitelma perustuu arvioon, jonka mukaan lentoliikenne toipuu entiselleen 2–3 vuodessa. Jos toipuminen on hitaampaa, edessä on lisäsäästöjä.