Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Elomessuja ei järjestetä tänä kesänä: "Suuri menetys Hämeen Sanomille ja tapahtumia kiertäville messuammattilaisille"

Hämeenlinnan seudun suurinta vuosittaista yleisötapahtumaa Elomessuja ei järjestetä tänä kesänä. Syynä on koronaviruspandemian vuoksi suurten yleisötapahtumien järjestämiseen liittyvä jatkuva epävarmuus.

Messuille oli ilmoittautunut yli 150 näytteilleasettajaa. Yleensä messuilla on käynyt tapahtumaviikonlopun aikana kymmeniätuhansia ihmisiä.

– Yleisölle ilmaisen tapahtuman kävijämäärää ei olisi pystynyt hallitsemaan mitenkään järkevästi. Emme halua riskeerata koronatilanteen vuoksi yleisöä, näytteilleasettajia ja muita messuilla työskenteleviä henkilöitä. Oli parempi pelata varman päälle, myyntijohtaja Mika Sutinen kertoo.

Tapahtuman perumisesta on päätetty yhteistyössä tapahtuma-alueena viime vuosina toimineen Verkatehdas oy:n kanssa.

Elomessut on Hämeen Sanomat oy:n järjestämä tapahtuma. Sutinen sanoo, että yhtiölle aiheutuu messujen peruuntumisesta merkittäviä taloudellisia menetyksiä.

– Menetys on suuri myös näytteilleasettajille. Moni ammatikseen tapahtumia kiertävä on menettänyt pääasiallisen toimeentulonsa koko kevään ja kesän ajalta. Elomessut järjestetään Verkatehtaan alueella seuraavan kerran 7.–8. elokuusta 2021. HäSa