Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

"Olen syvästi pahoillani" – Kulmunille koulutuksia järjestänyt Kari Jääskeläinen pyysi anteeksi

Jääskeläinen on keskustan kehäkettu. Ennen Kulmunia hän avusti muiden muassa Juha Sipilää ja Paavo Väyrystä.

Valtiovarainministerin tehtävät jättäneen keskustan puheenjohtajan Katri Kulmunin erityisavustaja Kari Jääskeläinen on pyytänyt toimiaan anteeksi. Jääskeläinen oli taustatekijänä järjestämässä kohuttuja esiintymisvalmennuksia Kulmunille.

Anteeksipyynnöstä uutisoi Suomenmaa verkkosivuillaan. Lehden mukaan Jääskeläinen lähetti asiaa koskevan viestin sunnuntaina keskustan kansanedustajille ja puoluehallituksen jäsenille.

– Kuten julkisuudessa on kerrottu, olen toiminut erityisavustajana taitamattomasti ministerin esiintymisvalmennukseen liittyvissä asioissa, Jääskeläinen viestitti.

– Tästä on koitunut suurta vahinkoa puoleen puheenjohtajalle Katri Kulmunille. Olen tästä syvästi pahoillani ja pyydän anteeksi.

Jääskeläinen kirjoitti myös menettäneensä poliittisten tehtävien hoidossa vaadittavan luottamuksen. Siksi enempien julkisten erottamisvaatimusten esittäminen ei ole hänen mielestään tarpeellista.

Kari Jääskeläinen on kehäketuksi luonnehdittu pitkän linjan keskustavaikuttaja.

Hän liittyi keskustanuoriin 15-vuotiaana ja lähti opiskeluaikojen jälkeen avustamaan Paavo Väyrystä Brysseliin.

Sittemmin Jääskeläinen toimi puolueen eduskuntaryhmässä muun muassa pääministeri Anneli Jäätteenmäen kohueron aikaan. Ryhmäkansliasta hän siirtyi liikenneministeri Anu Vehviläisen erityisavustajaksi.

Vuonna 2011 politiikka jäi, kun Jääskeläinen palkattiin Suomen Yrittäjiin elinkeinoasioiden päälliköksi. Vuonna 2015 hän aloitti Elinkeinoelämän keskusliitossa (EK) vaikuttamistyöstä vastaavana johtajana. Sinne hänet palkkasi kokoomustaustainen Jyri Häkämies, johon Jääskeläinen tutustui jo tämän ministeriaikana.

Politiikkaan Jääskeläinen palasi, kun hänet valittiin pääministeri Juha Sipilän erityisavustajaksi huhtikuussa 2018. Tuolloin Jääskeläinen avusti pääministeriä kotimaan asioissa.